Újra gurult a labda

Újra gurult a labda

Két esztendei kihagyás után az ógyallai Speciális Alapiskola szervezésében a Komáromi Football Club hathatós támogatásának köszönhetően május 24-én újra megrendezésre került a speciális iskolák 10. Nemzetközi Mini-Foci Bajnoksága.

A KFC, mint fő szponzor biztosította a helyszínt, ami a club  komáromi stadionja volt. Szüllő Béla a club alelnöke minden lehető módon elősegítette az esemény sikeres lebonyolítását.

A reggeli hivatalos megnyitó során a résztvevő csapatok felsorakoztak a pályán, elhangzottak az üdvözlő beszédek. Mgr. Misák Zoltán az Ógyallai Speciális Iskola igazgatója bemutatta a vendégeket, akik megtisztelték jelenlétükkel az eseményt: Szüllő Béla – a KFC alelnöke, PaedDr. Becse Norbert – megyei képviselő, PhDr., PaedDr. Klaudia Sedláková, MBA, a járási pedagógiai-pszichológiai központ vezetője, valamint köszöntötte azon igazgatókat és pedagógusokat, akik elkísérték a résztvevő csapatokat az eseményre.

A gyerekek teljes erőbedobással, legjobb tudásuk szerint kergették a labdát a kapuk felé. Bár néha rosszul passzoltak, s az ellenfél megszerezte a labdát, ez sem vette el a kedvüket. Mindenki győzni akart. Néha sor került egy-egy veszekedésre, vitára, de a bírók profi módon kezelték a helyzeteket, lecsillapították a kedélyeket, s ha kellett, ítéletet is hoztak. A felfokozott hangulat ellenére nem került sor kiállításra, tisztességtelen játékra, lökdösődésre, durva belemenésekre.

Minden lejátszott meccs végén köszönhetően Szép Attila – DJ Teddynek a hangosbemondón keresztül közölték az eredményeket, pályára szólították a következő csapatokat.  A hangosító pult mellett felállított táblára folyamatosan kerültek fel az eredmények, a legtöbb gólt lövő játékosok számai. Minél több meccset játszottak le, annál inkább lendületbe jöttek, bemelegedtek a gyerekek. A pálya széli drukkoló kórusokra sem lehetett panasz, a pedagógusok  hangosan biztatták a csapatokat, sokan örömtáncot jártak egy-egy gól után.

A meccsek közt került sor a gyerekek étkeztetésére. Már hagyománynak mondható a virsli mustárral, de ebben az évben a Bátorkeszi Noszkai Pékségnek köszönhetően ízletes pizzaszeletet, valamint a KFC támogatásának jeleként szendvicset is fogyaszthattak, s nem maradhatott el a friss ásványvíz sem.

Hírdetés

Egyszer azonban minden véget ér. Lejátszották az utolsó meccset is, megszülettek az eredmények. A csapatok már várták a díjátadót, de hátra volt még a KFC meglepetése. A játékoskeretből érkeztek páran, hogy beszélgessenek, passzolgassanak a gyerekekkel. Az öt játékos rögvest gyerekhad gyűrűjében találta magát, s már készültek is a fotók. Tarcsi Róbert, Mészáros András, Guran Matic,  Stephen Adayilo Daniel, Christian Emmanuel  Nguidjol Bayemi nagyon közvetlenek voltak a gyerekekkel, mindenkire mosolyogtak, s aktívan részt vettek a díjak átadásában is.

Kihirdették a legjobb kapust, aki  Németh Roxána a Mosonmagyaróvári ÉLTES EGYMI játékosa lett. A legjobb góllövő címnek Lakatoš Nikolasz az ógyallai Feszty Árpád Óvoda és Alapiskola tanulója örülhetett, míg a játékosok közül a legjobb az Aranyosmaróton  (Spojená škola Zlaté Moravce) működő iskolát látogató Matúš Baláž lett. Hajabács Gábor a KFC elnökségi tagja felajánlott egy szlovák válogatott focisták által aláírt labdát a legjobb csapat kapusának, ami végül Stojka Alexhez, a Feszty iskola tanulójához került.

A csapatok végső sorrendje így alakult:

Minden csapat érmet, kupát, oklevelet kapott, melyet a KFC és az ógyallai Speciális Alapiskola biztosított. Ezenkívül  minden játékos ajándékcsomagot vehetett át, melynek összetételéről  a KFC, az ógyallai Speciális Alapiskola és az Unimal Hurbanovo gondoskodott.

A zárószóban Mgr. Misák Zoltán köszönetet mondott a résztvevő csapatoknak az etikus játékért, a támogatóknak az ajándékokért, finom falatokért, a helyszín biztosításáért, a  kísérő pedagógusoknak az örömteli szurkolásért, valamint a szervező iskola tanári karának az esemény sikeres lebonyolításában való aktív részvételéért.

(Bathó Sylvia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »