Újra felfutóban itthon a járvány – egy jó és egy rossz hír az adatokban

Újra felfutóban itthon a járvány – egy jó és egy rossz hír az adatokban

Ütemesen növekszik a kórházba kerülők és a súlyos állapotban lévők száma

A koronavirus.gov.hu adatai szerint 823 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 389 622 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 837 főre emelkedett.

A gyógyultak száma 298 773-ra emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 77 012 főre csökkent.

Hírdetés

Továbbra is emelkedik a kórházban kezeltek száma, kedden már a hétfőinél 96-tal több, 3979 koronavírusos beteget ápoltak.

Közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 341 958 fő kapott oltást, közülük 131 593 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Ma újabb Pfizer-vakcina szállítmány érkezett, ezzel az idősek és egészségügyi dolgozók második körös oltása folytatódik. Ma délelőtt várhatóan megérkezik az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »