Újabb veszélyes kozmetikumokra figyelmeztetnek – náhány higanyt is tartalmaz

Újabb veszélyes kozmetikumokra figyelmeztetnek – náhány higanyt is tartalmaz

Újabb veszélyes kozmetikumokra figyelmeztetnek – náhány higanyt is tartalmaz Csóka Zsófi2023. 06. 08., cs – 14:35

Amennyiben az alábbiak közül bármelyik termék megtalálható az Ön fürdőszobájában is, hagyja abba használatát.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) veszélyes kozmetikai termékekre hívja fel a vásárlók figyelmét. Az alább felsorolt termékeket az olaszországi, svédországi és romániai ellenőrző hatóságok jelentették a Safety Gate/RAPEX veszélyes, nem élelmiszertermékekkel kapcsolatos gyors információcsere uniós rendszerének. A termékek Szlovákiában is megtalálhatók a boltok polcain.

Hírdetés

A metil-propionfenil egy Európa-szerte tiltott anyag. A RAPEX rendszere szerint a következő termékek tartalmazzák:

a Palmolive márka Hygiene-Plus folyékony szappanjaa Real Time márka Sexy Dentelle elnevezésű női testpermetea L’oreal Paris márka Revitalift trattamento ricco notte nevű arckrémea Dorall márak Entice Play elnevezésű férfi testpermetea Calvin Klein márka férfi dezodorjaa Crema idratante colorata BB naturale tutti hidratálókrémaz Omerta márka Bella Gente és a The Winner elnevezésű parfümjeia Malizia márka folyékony szappanjaa Creation Lamis márka Arrivederci elnevezésű férfi parfümjea Crown Perfumes márka Golden Concentrated Parfum elnevezésű parfümjea Palmolive márka borotvahabjavalamint a Rose Alice, a Bahrain Pearl, a Tierra del fuego, a Miss Sensible, az Acqua mia donna, az 1999 women, valamint a Fine Gold 999,9 parfümök.

Higanyt találtak az Orbi 20 Anti marks cream és az Orbi 20 Whitening cream bőrvilágosító krémekben. „A higany felhalmozódik az emberi szervezetben, és idegrendszeri károsodást okozhat” – figyelmeztetett az ÚVZ.

(refresher.sk, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »