Újabb verekedés az OĽaNO háza táján, egy jelöltjük visszalépett

Újabb verekedés az OĽaNO háza táján, egy jelöltjük visszalépett

Újabb verekedés az OĽaNO háza táján, egy jelöltjük visszalépett Nagy Roland2023. 09. 17., v – 12:29 Pozsony |

Tomáš Holkovič, aki az OĽaNO választási listájának 44. helyén szerepelt, visszalépett a jelöltségétől, miután szombaton verekedésbe keveredett egy pozsonyligetfalui kampányrendezvényen.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, két férfi provokálta ki a fizikai erőszakot, akik odamentek Holkovičhoz, és minden ok nélkül többször is arcon köpték. Az OĽaNO jelöltje elveszítette a hidegvérét, és kétszer ököllel arcon vágta az egyik férfit. Az incidenst követően Holkovič azonnal visszalépett a jelöltségétől.

Kapcsolódó cikkünk Pozsonyligetfalu |

A férfiak arcon köpték a jelöltet.

Az OĽaNO egyik képviselőjelöltje rátámadt egy idős férfira, miután az leköpte. A videón látható, ahogyan a jelölt kiszáll az autóból, melyben pár napja a Matovič és Kaliňák közötti incidens történt. Először veszekedni kezd a férfival, majd kétszer pofon vágja. Ezután visszaül az autóba és távozik.

A TV Markíza szerint a támadó egy 26 éves bélaházi diák, Tomáš Holkovič volt, aki az OĽaNO jelöltlistáján a 44. helyen áll. Az eset egy pozsonyligetfalusi pártgyűlésen történt.

Igor Matovič szerint az incidens provokációból történt. „Két csavargó érkezett országgyűlési képviselőjelöltünkhöz, akik közelről az arcába köptek” – mondta. Facebook-posztjában azt is részletezi, melyik köpés hol landolt a jelölt arcán.

Tomáš Holkovič ma reagált az esetre egy, a Facebook-oldalán megosztott videóban: „Rögtön az eset után kértem, hogy vegyenek le a jelöltlistáról. Nem akarok ártani a mozgalomnak” –  mondta a videóban.

View this post on Instagram A post shared by Peter Bardy (@peter_bardy)

(tvnoviny.sk, cszs)

Hírdetés

Matovič azt mondta, ha nem tett volna így magától, akkor kénytelenek lettek volna visszaléptetni őt.

„A fizikai erőszaknak nincs helye egy tisztességes társadalomban”

– jelentette ki az egykori miniszterelnök, hozzátéve, megérti Holkovič reakcióját, hiszen embertelen módon bántak vele, ugyanakkor az efféle viselkedést sajnos nem tolerálhatják. Mint mondta, nemrégiben, amikor élő beszélgetéseket szervezett a választópolgárokkal a járási központokban, vele is megesett egy hasonló incidens, és bár nagyon nehéz volt megállni, de sikerült türtőztetnie magát.

Az OĽaNO vezetője egyébként múlt szerdán szintén verekedésbe keveredett, ő maga mellkason rúgta Robert Kaliňák (Smer) egykori belügyminisztert, de azzal érvelt, videófelvételek is bizonyítják, hogy jogos önvédelemről volt szó.

Kapcsolódó cikkünk

Megafonnal zavarta meg az OĽaNO elnöke a Smer illegális migrációval kapcsolatos szerda reggeli sajtótájékoztatóját.

A Smer jelöltjeit szerda reggel „lepett meg” egy terepjáró, amelyben Igor Matovič ült. Az OĽaNO elnöke mikrofonnal a kezében, megafonnal felszerelkezve hajtott el az ellenzéki politikusok mellett, és azt üzente a választóknak, „mi nem adunk el titeket a maffiának”.

A reakció nem váratott magára sokáig, a párttagok egy csoportja odament a járműhöz, Robert Kaliňák pedig először szóban vonta kérdőre Matovičot, majd fizikailag is nekiesett – írja a Markíza.

A volt belügyminiszter megpróbálta kitépni az exkormányfő kezéből a mikrofont, miközben ő folytatta a beszédét.

A felvételek tanúsága szerint ezután Matovič mellkason rúgta Kaliňákot – a Smer jelöltje, Richard Glück erre ököllel válaszolt. Az egész jelenetsort kamerák rögzítették.

View this post on Instagram A post shared by Zuzana Kovacic Hanzelova (@zuzanahanzelova)

Matovič szerint az említett incidens óta egyre többen lépnek fel agresszíven az OĽaNO jelöltjeivel szemben, amiről elsősorban a Smer politikusai tehetnek. Elmondta, hogy egy másik kampányrendezvényen egy férfi szintén nagyon agresszíven viselkedett a lista 30. helyén szereplő Mária Beňovával szemben, Maroš Šefčíket, a párt parlamenti képviselőjét (a lista 16. helyezettje) pedig pusztán azért nem szolgálták ki egy bárban, mert az OĽaNO színeiben politizál.

Továbbá felszólította a Smert és a Saskát, hogy hozzájuk hasonlóan léptessék vissza a nemrégiben verekedésbe keveredett jelöltjeiket, ezzel is bizonyítva, hogy a fizikai erőszaknak nincs helye a politikában.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »