Újabb szoborállítási hisztéria: a zsidóknak már az sem elég, ha valaki védte őket, és "fellépett a nácizmus ellen"

Újabb szoborállítási hisztéria: a zsidóknak már az sem elég, ha valaki védte őket, és "fellépett a nácizmus ellen"

Tegnap avatták fel Kornis Gyula szobrát Vácon. A piarista szerzetes a Horthy-korszak egyik vezető oktatáspolitikusa volt, de nem nevezhető teljesen kósernek, ugyanis – magától értetődő módon – részt vett az egyetemeket elözönlő zsidók féken tartását elérni hivatott oktatási törvények előkészítésében és végrehajtásában a 20-as években, ráadásul – manapság még leírni is szörnyű – hangot is mert adni meggyőződésének.

Amikor azonban világossá vált, hogy a zsidó térhódítás erőtlen törvényekkel megállíthatatlan, és keményebb idők jöttek, máris védelmébe vette őket. Az esettel foglalkozó Zsindex megfogalmazásában: "fellépett a zsidóellenes erőszak és a nácizmus ellen".

Szobra avatásán részt vett Rétvári Bence államtitkár is.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ma közleményben tiltakozott "az arra méltatlan politikusok rehabilitálása miatt". Mint írják, "az ötletgazda, a döntéshozó és a kivitelező érzéketlen volt mindazon magyarokra – köztük a még velünk lévő négyezer holokauszt-túlélőre és családtagjaira – akik bántónak találják ezt a gesztust".

"Sajnáljuk, hogy ismét igy történt. Szomorúak vagyunk" – záródik a pofátlan zsidó szervezet közleménye.

Hírdetés

Íme a teljes hazug szöveg, melyben hol magyar emberekként, hol zsidókként tűnnek fel az örök kaméleonok:

Újabb érzéketlen szoborállítás

Vácott kormánytagok és neves vendégek jelenlétében adták át Kornis Gyula szobrát. Egy olyan politikusnak állítottak emléket, aki majd’ egymillió magyar embert akart származása miatt kiszorítani a nemzet tagjai közül.

Kornis egyike volt azoknak, akik hittek abban, hogy a magyar oktatási rendszerből és a magyar élet minél több területéről el kell távolítani a zsidó származású vagy zsidó vallású embereket. Kornis antiszemitizmusa felvállalt és közismert volt. Szobrát társadalmi egyeztetés nélkül állították fel.

Az ötletgazda, a döntéshozó és a kivitelező érzéketlen volt mindazon magyarokra – köztük a még velünk lévő négyezer holokauszt túlélőre és családtagjaira – akik bántónak találják ezt a gesztust. Nem ez az első eset, hogy ezt tapasztaljuk.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) továbbra is a leghatározottabban tiltakozik az arra méltatlan politikusok rehabilitálása miatt. Sajnáljuk, hogy ismét igy történt. Szomorúak vagyunk.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »