Újabb orosz dróntámadás érte Ukrajnát, Oroszország kilőtt egy legénység nélküli ukrán hadihajót

Újabb orosz dróntámadás érte Ukrajnát, Oroszország kilőtt egy legénység nélküli ukrán hadihajót

Újabb orosz dróntámadás érte Ukrajnát, Oroszország kilőtt egy legénység nélküli ukrán hadihajót Mészáros Richárd2023. 12. 01., p – 09:21

Az ukrán légvédelem 25 drónból 18-at semmisített meg a legutóbbi orosz éjszakai dróntámadás során, míg az orosz haditengerészet egy, a Krím félsziget irányába tartó legénység nélküli ukrán hadihajó megsemmisítéséről számolt be pénteken.

Hírdetés

A kijevi légierő beszámolója szerint sikerült megsemmisíteniük az Oroszország által kilőtt két cirkálórakéta közül az egyiket. Az ukrán hatóságok közölték, hogy a drónokat délnyugat-oroszoroszági állomásokról, és a 2014-ben Oroszországhoz csatolt Krím félszigetről lőhették ki Ukrajna keleti és déli területeit célozva, a légi csapást követően káreseményről nem érkezett jelentés.

„Moszkvai helyi idő szerint nagyjából 8 órakor a Fekete-tenger nyugati részén egy legénység nélküli ukrán hadihajót fedeztek fel, amely a Krím félsziget felé tartott” – közölte a védelmi minisztérium. „A felfedezett célpontot megsemmisítették” – tették hozzá közleményében a tárca.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »