Újabb négy omikronnal fertõzött személyt azonosítottak Romániában

Újabb négy omikronnal fertõzött személyt azonosítottak Romániában

A SARS-CoV-2 vírus omikron változatának további 4 esetét regisztrálták Romániában az országos kutatási és fejlesztési intézetben végzett szekvenálást követően – írja a Digi24 az egészségügyi hatóságokra hivatkozva.

Mint írják, a Dél-Afrikából a külügy által hazahozott személyekről van szó. Az egyik egy nagybányai sportoló és másik három pedig a kísérő csapat tagjai.

Hírdetés

Őket még a bukaresti légibázison valós idejű PCR teszttel vizsgálták meg, amelynek eredménye pozitív lett SARS-CoV-2 vírus szempontjából, ezért mind a négyüket elszigetelték. Jelenleg is karanténban vannak, egészségügyi állapotuk jó. Közülük hárman be voltak oltva a koronavírus súlyosabb tüneteivel szemben.

Az Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint a Románia területén hivatalosan megerősített omikron esetek száma 7-re tehető.

Adriana Pistol, az országos fertőző betegségek megfigyelési és ellenőrzési központjának vezetője szerint azonban akár még 11 új omikronos fertőzött lehet az országban. Új információk szerint ugyanis 6 valószínű esetünk van és 5 gyanús eset az új vírus törzzsel kapcsolatba hozhatóan. (digi24)

Fotó: Alena Shekhovtcova/Pexels


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »