Újabb nagyszabású piramisjátékra bukkant a Privátkopó – egyre több a pénzétől megszabadított károsult, miközben az ötletgazda és tettestársai luxuskörülmények között élnek

Újabb nagyszabású piramisjátékra bukkant a Privátkopó – egyre több a pénzétől megszabadított károsult, miközben az ötletgazda és tettestársai luxuskörülmények között élnek

Hamarosan fizetésképtelenné válhat egy piramisjátékot folytató „vállalkozás”. Úgy tudni, hogy egyre több úgynevezett befektető nem tud hozzájutni a pénzéhez, köztük olyanok, akik nagyon komoly összegekkel szálltak be az „üzletbe”, mégpedig azért, mert magas hozammal kecsegtették őket. A Privátkopó információja szerint a piramisjáték hátterében egy magyar nemzetiségű férfi, R. Attila áll, aki Ausztriában és Magyarországon (Budapest XI. kerületében) él. A férfi életviteléből arra lehet következtetni, hogy jelentős bevételekkel rendelkezhet.

Hírdetés

A Privátkopó bűnügyi portált az elmúlt hetekben több olyan személy kereste meg panasszal, akik pénzt fektettek olyan „vállalkozásba”, amely gyaníthatóan a piramisjátékok elvén működik. Úgy tudni, sok embernek ragadhatott benn a pénze az illegalitás határát átlépő, a pénzügyi előírásoknak szinte semmiben meg nem felelő „projektben”.

A bűnügyi portál hetek óta végez tényfeltáró adatgyűjtő munkát az ügyben, amelynek során a lap látókörébe került a feltételezett ötletgazda, R. Attila. A férfi Ausztriában és Magyarországon (Budapest XI. kerületében, a Rózsaszőlő utcában) él, párja ugyancsak Ausztriában tevékenykedik műkörmösként. R. Attila több, méregdrága luxusautó (Ferrari, Mercedes, stb.) birtokosa. Informátoraink szerint a vagyontárgyak pénzügyi forrása akár az adóhatóság nyomozóinak érdeklődését is felkelthetik, a férfi ugyanis a luxus életkörülményeit – feltételezhetően – bűnös úton szerzett pénzekből finanszírozhatja.

Információink szerint az úgynevezett pénzgyűjtésekben V. Ádám és L. Zs. is tevékenyen részt vesz, ezért az ő büntetőjogi felelősségük ugyancsak felmerülhet egy eljárás során.

A Privátkopó hamarosan leleplező cikkben számol be a nagyszabású piramisjátékról, a pénzgyűjtés módszeréről, valamint a kifosztás főkolomposairól.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »