Újabb migránsbandát állítottak meg a rendőrök

Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyében több bandát is fel kellett feltartóztatni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei 2021. szeptember 8-án 22 óra 20 perckor 13 fő, szeptember 9-én 1 óra 30 perckor 11 fő határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – írja a police.hu.

Hírdetés

Tizennégy migráns Garánál

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 8-án 20 óra 35 perckor 11 külföldit tartóztattak fel Gara közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »