Újabb letartóztatási indítvány az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében

Újabb letartóztatási indítvány az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásában már 29 gyanúsított van, köztük 26 rendőr.

Hírdetés

Az ügyben a regionális nyomozó ügyészség a korábbi – 2023. március 7-i és az április 17-ei – nagyszabású, összehangolt eljárási cselekményeihez hasonlóan, tegnap is több személyt érintően végzett elfogásokat, kutatásokat és további négy rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként.

A bűnügyi akcióban az ügyészség felkérésére részt vesz a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség, és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A regionális nyomozó ügyészség a négy rendőr szolgálati helyén, valamint az érintettek lakóhelyén kutatásokat hajtott végre, amely során készpénz, vagyontárgyak, személygépkocsi, ingatlan valamint bankszámla zárolásával és lefoglalásával több, mint 52 millió forint értékben biztosított igazolatlan eredetű vagyont.

A vagyonelkobzás biztosítása érdekében  az eddigi eljárásban – a 29 gyanúsítottat érintően – összesen közel 290 millió forint értékű vagyon elvonása történt meg.

Mint ismert, a megalapozott gyanú lényege szerint 2021 márciusától a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményeket, amelyek megvalósításában civil személyek is segítségükre voltak.

A regionális nyomozó ügyészség az eljárásba most bevont négy gyanúsított letartóztatására tett indítványt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »