Újabb komáromi bravúr a kupában! A DAC után az élvonalbeli Nagymihályt is kiejtette a KFC

Újabb komáromi bravúr a kupában! A DAC után az élvonalbeli Nagymihályt is kiejtette a KFC

A Szlovák Kupa negyedik fordulójában újabb bravúros eredményt ért el a Komáromi FC. A Radványi-legénység az élvonalbeli Nagymihály ellen is megmutatta, miért tartoznak a másodosztályban az élbolyhoz.

Egy újabb bravúros eredménnyel folytatódott a komáromi futballcsapat szárnyalása. A lila-fehérek ezúttal a Szlovák Kupában az élvonalbeli Nagymihály ellen léptek pályára, Radványi Miklós fiai a DAC után egy újabb élvonalbeli gárdát ejtettek ki a kupasorozatból.

A komáromiak kiválóan kezdték a mérkőzést, az ötödik percben Tóth Gábor került remek helyzetbe, de a vendégek hálóőre, a DAC-tól kölcsönben Nagymihályban szereplő Száraz remekül olvasta a játékot és bravúrral hárítani tudott. Az első negyedórában a hazaiak sokkal aktívabban futballoztak, a zempléniek nem sok vizet zavartak. A folytatásban is a komáromiak próbálkoztak, de az első félidőben nem sikerült megszerezniük a vezetést, pedig négy perccel a szünet előtt az erdélyi Györgyi Arthur került remek helyzetbe, de lövése csupán az oldalhálót rezegtette meg.

Hírdetés

A hazai szurkolók bizakodva várhatták a folytatást, hiszen csapatuk jobban futballozott, közelebb is álltak a gólhoz a lila-fehérek.

Szünet után a hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést, tegyük hozzá megérdemelten. Az 51. percben egy pontrúgás után Tóth Gábor talált be az ellenfél kapujába. Radványi tanítványi nem dőlhettek hátra, a vendégek a bekapott gól után veszélyesebben kezdtek el futballozni és magukra találtak. Ennek eredményeképpen a zempléniek támadtak, benne volt a játékukban az egyenlítés. Bő húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a zempléniek egyenlítettek is, az addig hibátlanul működő komáromi védelem nem tudott időben tisztázni. Filip Vaško állítgatás nélkül, kapásból Chmiel kapujába bombázott. A hazaiak nem adták fel, négy perccel az egyenlítést követően a zempléniek hibáztak, Casado szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért jogosan járt a büntető. A lila-fehérek támadója, Györgyi nem hibázott. Mivel a hajrában a nagymihályiaknak nem sikerült kiegyenlíteni a Komáromi FC újabb élvonalbeli gárdát búcsúztatott a Szlovák Kupában.

Szlovák Kupa, 4. forduló

Komáromi FC – MFK Zemplén Nagymihály 2-1 (0-0)

Gólszerzők: Tóth (51.), Györgyi (76., büntetőből) ill. Vaško (71.)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »