Újabb hazai győzelemmel folytatná remek sorozatát a DAC

Újabb hazai győzelemmel folytatná remek sorozatát a DAC

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának harmadik fordulójával folytatódik a szlovák labdarúgó-bajnokság. Az éllovas dunaszerdahelyi sárga-kékekre újabb hazai rangadó vár, a tavaszi szezon egyik legjobb formájában lévő Zsolna ellen.

Hazai bajnokival folytatja szereplését a válogatott szünet után a Fortuna Liga éllovasa a DAC, miután vasárnap este a MOL Arénában látják vendégül a tavaszi idény egyik legjobb formájában lévő Zsolnát. A dunaszerdahelyi sárga-kékek az előző fordulóban a Nagyszombat elleni kerületi rangadón új veretlenségi klubrekordot állítottak fel, hiszen 17 bajnoki óta nem szenvedtek vereséget a Fortuna Ligában, amit tovább javítanának a hétvégén.

A tavasz két legjobb formában lévő csapata

A vasárnapi rangadón a Fortuna Liga tavaszi idényének két legjobb formájában lévő gárdája játszik rangadót a dunaszerdahelyi MOL Arénában. A DAC mellett a Zsolna szerezte a legtöbb pontot tavasszal, a sárga-kékek 16 pontot, míg a zsolnaiak 15 pontot gyűjtöttek a tavaszi idényben. A DAC ráadásul tavasszal csupán egy döntetlent játszott a pozsonyi Slovan elleni hazai rangadón, a többi tétmérkőzését megnyerte Adrian Guľa együttese.

A zsolnaiak tavasszal öt győzelmet arattak és csupán a Zólyombrézótól kaptak ki idegenben, de a „sosonok” nem kis meglepetésre a Slovan otthonában is nyerni tudtak, így egy jó formában lévő Zsolna érkezik Dunaszerdahelyre.

Hírdetés

„A válogatott szünetnek megvannak a maga különlegességei. Egyrészt örülünk, amiért a srácok helyet kaptak a nemzeti csapataikban, ami komoly megtiszteltetés, másrészt azonban ez egy picit befolyásolja az edzésfolyamatot. Az első hét inkább a regenerációról szólt, hiszen tudjuk, mi minden van már mögöttünk és azt is, hogy azok a srácok maradtak Dunaszerdahelyen, akik a legnagyobb terhelésnek voltak kitéve. Keddtől azonban már a klasszikus mikrociklusunk alapján készülünk a Zsolna ellen. Minden nap csatlakozott valaki hozzánk, ezzel azonban már vannak tapasztalataink és meggyőződésem, hogy a srácok képesek fejben a bajnokságra hangolódni. Erre három napjuk van, mert csak vasárnap lépünk pályára és az a plusz egy nap néha nagy segítség tud lenni. Bízom abban, hogy képesek leszünk a lehető legnagyobb minőségre, iramra kapcsolni és otthon tartani a három pontot” – nyilatkozta a vasárnapi rangadó előtt Adrian Guľa vezetőedző.

Az idei bajnoki idényben már harmadik alkalommal találkozik egymással a két rivális. Az alapszakasz során Zsolnán 1-1-es döntetlen született, míg az őszi októberi mérkőzésen a DAC egy gólzáporos mérkőzésen 5-2-re ütötte ki a Zsolnát a MOL Arénában. Ami pedig a két csapat múltbeli mérkőzéseit illeti a 2020 októberében a Zsolna otthonában elszenvedett 4-1-es vereséget követően sorozatban kilenc bajnokin nem szenvedett vereséget a dunaszerdahelyi együttes a Zsolnától, öt győzelem és négy döntetlen a mérleg.

Játékosok a nevelőegyesületük ellen

A vasárnap esti rangadó a DAC vezetőedzője Adrian Guľa számára is egy különleges mérkőzés lesz, hiszen a 2016/17-es bajnoki idényben bajnoki címig vezette a Zsolnát. De több DAC-játékos is egykori nevelőegyesülete ellen lép pályára a hétvégén. Az elmúlt napokban a DAC középpályájának motorja Miroslav Káčer végleg aláírt a sárga-kékekhez, a 27 esztendős középpályás anno 212 mérkőzésen játszott a Zsolna együttesében, hiszen onnan indult pályafutása. Káčer a Zsolnával szlovák bajnoki címet míg a Plzeň együttesével cseh bajnoki címet is szerzett.

Káčerhez hasonlóan a kapust Samuel Petrášt is végleg megszerezte a DAC, a 23 esztendős zsolnai nevelésű kapus éppen a Zsolnától érkezett kölcsönjátékra Csallóközbe a szezon elején, de a héten hosszútávú szerződést kötött a DAC-cal. A sárga-kékek harmadik játékosa, aki zsolnai múlttal rendelkezik, a macedón védekező középpályás Enis Fazlagić, aki 2018 és 2022 között szerepelt a Zsolna csapatában.

A „sosonok” keretében is találunk dunaszerdahelyi nevelésű futballistát is a füleki Bari Krisztián személyében, aki stabil tagja lett a Zsolna kezdőcsapatának és 24 mérkőzésen lépett pályára a zsolnai színekben, ezalatt két gólt szerzett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »