Újabb gázai menekülttábort bombáztak le a cionisták

Újabb gázai menekülttábort bombáztak le a cionisták

2023. 11. 05.

Tucatnyian meghaltak és többen megsebesültek egy robbanásban a Gázai övezet középső részén található al-Maghazi menekülttáborban szombat este – közölte a hírt a közeli kórház tisztviselője a CNN-nel.

Dr. Khalil Al-Daqran, a Deir Al-Balah-i Al-Aksza Mártír Kórház ápolási vezetője a CNN-nek elmondta, hogy legalább 33 holttestet látott.

ÁLLÍTÁSA SZERINT A ROBBANÁS OKA EGY IZRAELI LÉGICSAPÁS VOLT – AZ IZRAELI HADSEREG VISZONT NEM ERŐSÍTETTE MEG A CNN SZERINT, HOGY VALÓBAN CÉLBA VETTÉK A TERÜLETET.

Dr. Al-Daqran elmondta, hogy sok a nő és a gyermek az áldozatok között, s úgy véli, a halálos áldozatok száma növekedni fog.

Hírdetés

Az al-Maghazi tábor lakója, Jamal Al Aloul elmondta, hogy épp mélyen aludt, amikor hirtelen „az egész épület ránk zuhant”. Azt mondta, két gyermeke meghalt. Elmondta, hogy nem tudja, ki halt még meg, de sokan voltak még az épületben.

Nem ez volt az első eset, hogy menekülttábort ért támadás a Gázai övezetben a háború kezdete óta, október 31-én a dzsabaliai menekülttáborra mért légicsapást az izraeli hadsereg.

A tábor közelében található indonéz kórház igazgatója azt nyilatkozta, 50 palesztin vesztette életét és 150 sebesült meg a légicsapásokban a tábor területén. Arra nem tért ki, hogy közülük hány civil volt, és hány Hamász-terrorista. A terroristák fészkéül szolgáló, általuk épített alagútrendszer egy része a tábor alatt húzódik. A Hamász által irányított gázai belügyminisztérium közelebbi adatok megadása nélkül több száz halottat emlegetett, ők azt állítják, hogy lakóházakat is izraeli találatok értek.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint kilencezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

444.hu, Mandiner

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »