Újabb fejlemény a lengyel busz magyarországi balesetével kapcsolatban

Újabb fejlemény a lengyel busz magyarországi balesetével kapcsolatban

Az illetékes lengyel hatóság szóvivője közölte, hogy az ügyben a magyarországi nyomozókat illeti az elsőbbség, és rajtuk múlik, hogy az eljárást a későbbiekben esetleg átruházzák-e a lengyel ügyészségre.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Bulgáriából hazafelé tartó lengyel busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember – 44 utas és két sofőr – közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak. A lengyel utazási iroda vasárnap különbuszt küldött a balesetből sérülés nélkül kikerült utasokért.

Hírdetés

Közben az illetékes lengyel hatóság bejelentette, hogy a baleset ügyében a magyarországi eljárással párhuzamosan lengyelországi ügyészségi vizsgálat is indult.

Az eljárást a dél-lengyelországi Bielsko-Bialában működő körzeti ügyészség folytatja, mivel a városban van az utazást szervező cég székhelye – közölte a PAP hírügynökséggel a hivatal szóvivője. Megjegyezte: az ügyben a magyarországi nyomozókat illeti az elsőbbség, és rajtuk múlik, hogy az eljárást a későbbiekben esetleg átruházzák-e a lengyel ügyészségre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »