Újabb eset, amikor távolságtartási végzés ellenére bántalmazta áldozatait az agresszor

Újabb eset, amikor távolságtartási végzés ellenére bántalmazta áldozatait az agresszor

Egy szászsebesi férfi a távolságtartási végzés ellenére felkereste és súlyosan megsebesítette feleségét és kiskorú lányát – derül ki a rendőrségi közleményből.

Mint közismert Románia egyik legsúlyosabb megoldatlan problémája a családon belüli erőszak és a nők elleni erőszak. Az országos hatósági statisztikák arról is tájékoztatnak, hogy a távolságtartási végzéseket az agresszorok 40 százaléka megszegte a tavalyi évben. Bár a parlament megszavazott egy törvényt, ami szerint a tettesek kötelesek lennének elektronikus nyomkövetőt viselni, a rendszer a mai napig nem ültették gyakorlatba – számol be a G4media.

Hírdetés

Csütörtök este egy újabb eset történt Szászsebesen, amikor egy 44 éves férfi a bírósági távolságtartási végzést megszegve megtámadta 34 éves feleségét és 16 éves lányát, súlyosan megsebesítve őket.

Az eset miatt az ügyészség gyilkossági kísérlet vádjával eljárást kezdeményezett. (g4media, hírszerk.)

Ha családon belüli erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot. Arról, hogy hova fordulhatunk és mit tehetünk a családon belüli erőszak ellen itt írtunk.

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Mika Baumeister / Unsplash


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »