Újabb azonosítatlan légi eszközt lőttek le Észak-Amerika felett

Újabb azonosítatlan légi eszközt lőttek le Észak-Amerika felett

Az amerikai légierő – Kanada kérésére – megsemmisített egy azonosítatlan, nagy magasságban közlekedő légi eszközt Kanada északnyugati része felett – közölte a kanadai miniszterelnök.

Justin Trudeau arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnökkel egyeztetve adott utasítást az eszköz lelövésére, amelyet – a kanadai légierő gépeivel együttműködve – egy amerikai F-22-es Raptor vadászgép hajtott végre Yukon tartomány felett.

Az elmúlt egy hétben ez volt a harmadik objektum, amelyet Észak-Amerika felett lőttek le. Az amerikai hadsereg a múlt hétvégén egy kínai léggömböt semmisített meg, pénteken pedig egy kisautó méretű, meg nem határozott tárgyat lőttek le Alaszka partjainál.

Autónagyságú repülőeszközt lőtt le Alaszka fölött az amerikai légierő

Trudeau úr megerősítette, hogy ő adta ki a parancsot, miután beszélt Joe Biden amerikai elnökkel.

Hírdetés

“A kanadai erők most begyűjtik és elemzik a tárgy roncsait” – írta a Twitteren.

A legutóbbi, nem részletezett tárgy Yukon középső része felett repült mintegy 40 ezer láb (12 ezer méter) magasságban, és helyi idő szerint szombaton 15:41 körül fogták el – közölte Anita Anand védelmi miniszter újságírókkal.

“Kicsinek” és “henger alakúnak” nevezte, de a további részleteket nem árult el a lelőtt objektumról.

Anand elmondta, hogy az amerikai határtól “körülbelül 100 mérföldre” fogták be, és hozzátette, hogy “valós fenyegetést jelentett a polgári repülésre”. Hozzátette; “kisebbnek tűnik, mint a múlt szombaton Dél-Karolina partjainál lelőtt léggömb” – az óriási, feltételezett kínai kémballonnál, amely 60 méter magas volt.

A Fehér Ház közölte, hogy az objektumot “az elmúlt 24 órában” nyomon követték és megfigyelték.

euronews.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »