Új tilalom vár a pozsonyi autósokra

Új tilalom vár a pozsonyi autósokra

A Pozsonyi Városi Rendőrség figyelmezteti a sofőröket, hogy október elsejétől új törvénymódosítás lép életbe, amelynek értelmében megtiltják a járdán való parkolást.

Barbora Krajčovičová, a Pozsonyi Városi Rendőrség szóvivője elmondta, az első hónapban olyan sok esettel számolnak, hogy kénytelenek lesznek előtérbe helyezni azokat, amelyek közvetlenül veszélyeztetik a lakosok életét és egészségét.

Krajčovičová beszélt a gyalogátkelőhelyekhez közeli, vagy a kereszteződésekben való parkolásról.

A tilosban való parkolásért a büntetés 78 euró lesz, amennyiben azt 15 napon belül befizetik, az összeg 52 euróra csökkenhet.

A kihágás helyszínen való rendezése esetén az érintett 50 eurós büntetésre számíthat. Amennyiben súlyosabb közúti vétség áll fenn, akár a 150 eurós büntetéssel is kalkulálhatnak”

Hírdetés

– tette hozzá Krajčovičová.

A városi rendőrség a nappali szolgálat megerősítését tervezi annak érdekében, hogy megbirkózzanak a nagy mennyiségű bejövő hívással. Jelenleg felmérik, melyek azok a körzetek, ahol legnagyobb a járdán parkoló járművek száma.

A járdákat és járdaszegélyeket nem az autók által kifejtett terhelésre tervezték. A rendőrség szerint ennek eredménye a rossz állapotban lévő járdaszegélyek, amelyek megnehezítik a babakocsival és tolókocsival való közlekedést.

A megrongálódott járdák ezen felül pénzügyi terhet is jelentenek a községeknek, amelyek helyreállítására sokkal több pénzt kell fordítaniuk.

A járdán továbbra is parkolhatnak kerékpárral, rollerrel vagy motorkerékpárral, amelyek között minimum 1,5 méteres távolságot kell tartani.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »