Új Szó-stúdió: A felsőoktatás reformja?

Új Szó-stúdió: A felsőoktatás reformja?

December 3-án, azaz pénteken újabb adással jelentkezik az Új Szó-stúdió. A téma ezúttal a felsőoktatás tervezett reformja. A tervezet egyik legtöbbet bírált pontja, hogy beavatkozna az egyetemek autonómiájába. Hogyan működik jelenleg az egyetemi autonómia és miben állna be változás a készülő törvénymódosítás szerint? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

Az oktatási minisztérium októberben tárcaközi egyeztetésre bocsátotta az új felsőoktatási törvény tervezetét, amely már korábban nagy ellenállást váltott ki az akadémiai szférában, de a hallgatók és a politikusok körében is. Az Új Szó-stúdió hetedik adásának vendége Dudás Tamás, a Páneurópai Egyetem Gazdasági Karának dékánja, Voda Zsófia, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium tanulmányi vezetője, a Szövetség tagja, valamint Lovász Bálint, a Szlovák Felsőoktatási Akkreditációs Ügynökség elnökségi tagja, a Szlovákiai Egyetemi Diákönkormányzatok Szövetségének volt elnöke.

Az Új Szó-stúdió egy 10 részes videósorozat, amelyben a szlovákiai magyar politikai- és közélet szereplői kapnak teret az eszmecserére és a vitára. A stúdióban a szlovákiai magyar közélet vezető képviselői ütköztetik véleményüket a szlovákiai magyar érdekképviselet jövőjéről, valamint a szlovákiai többségi és kisebbségi politikai erőviszonyokról.

Hírdetés

Az Új Szó-stúdió állandó házigazdája Czímer Gábor, a lap belpolitikai rovatának munkatársa.

A nagyjából egyórás beszélgetések premierjére péntekenként 19 órakor kerül sor az Új Szó Facebook-oldalán, de az egyes részek az Új Szó YouTube-csatornáján is visszanézhetőek lesznek. Iratkozzon fel Facebook-oldalunkra és YouTube-csatornánkra is, hogy mindig képben legyen! A YouTube-on ne felejtse el a feliratkozás mellett megnyomni a kis csengő ikont – a funkció bekapcsolásával értesítést kap, ha új videót teszünk közzé a csatornán, így biztosan nem marad le semmiről.

Az Új Szó-stúdió a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával jön létre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »