Új gépek Kassa megye útjainak karbantartására

Új gépek Kassa megye útjainak karbantartására

Nyolcvanegy új járművel bővül Kassa megye útkezelő vállalatának gépparkja. Ezek nagy része már meg is érkezett az egyes regionális kirendeltségekbe – tájékoztatott Michal Hudák megyei szóvivő.

A gépek – melyek összértéke 27 millió euró – egy részét bérlik, ezt a megye saját kasszájából finanszírozza, a többit pedig megvásárolták az Európai Beruházási Bank biztosította forrásokból.

Különféle felszereltségű 6×6-os és 4×4-es tehergépkocsikról, platós gépkocsikról, traktorokról, teleszkópos rakodókról, kotrógépekről és más berendezésekről van szó, fejtette ki a szóvivő. Hozzátette, ezeket a II. és III. osztályú utak téli és nyári karbantartására használják majd, illetve a Szlovák Útkezelő (SSC) megrendelése alapján az I. osztályú utakon is fognak dolgozni

Hírdetés

 

Eddig a Kassa megyei útkezelő (SC KSK) iglói kirendeltsége 9, a rozsnyói és szepsi kirendeltsége 10-10 gépet kapott, Tőketerebesre 11, Nagymihályba pedig 15 gép érkezett.

A megyei útkezelő 450 embert foglalkoztat. Kezelésében 1945 km II. és III. osztályú út van, valamit az SSC-vel és a Nemzeti Autópálya-társasággal kötött szerződés alapján további 292 km I. osztályú utat tart karban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »