Ugyanaz a rendőr hallgatta ki Novák Elődöt a homokospropaganda elleni fellépés miatt, mint 2006-ban

Ugyanaz a rendőr hallgatta ki Novák Elődöt a homokospropaganda elleni fellépés miatt, mint 2006-ban

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke tegnap számolt be erről a Facebook-oldalán. Elemi-interjú.

– A Facebookon láttuk, hogy eljárás alá vonták, megosztaná velünk, pontosan mi történt?

– Nyolcéves kislányom panaszkodott néptáncról hazaérkezve, hogy a művelődési házban ki van téve egy kiállításon egy nagy fénykép, amin két lány csókolózik. Nem maradtam tétlen, egyik nap egyedül visszamentem, s festékszóróval vetettem véget a garázdaságnak, ha már a hatóságok tétlenek voltak. Illetve most még engem vontak eljárás alá… Polgári engedetlenségi akcióim, tetteim következményeit persze mindig vállaltam, most is. De mikor számoltatják el az efféle rendőröket, akik 2006-ban is garázdálkodhattak, most pedig pl. eltűrik a homoszexuális propagandát mint garázdaságot, miközben a törvényi definíciója egyértelmű:

“170. § Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, szabálysértést követ el.”

Ami 2006-ot illeti, ezért is jutott eszembe, mert most ugyanaz a rendőrtiszt hallgathatott ki egy homoszexuális propagandával szembeni fellépésem miatt, mint aki a 2006. október 23-ai őrizetbe vételem kapcsán, amikor a tankvezető cellatársa voltam. Akkor végül jogerősen felmentettek, sőt azóta 5 különböző ügyemben állapította meg bíróság jogerősen, hogy a Gyurcsány-Bajnai rezsimben jogszerűtlenül állítottak elő, miközben jogszerűen egyszer sem sikerült.

– Mit gondol, milyen következményei lesznek az ügynek, egyáltalán van esély, hogy jogerősen elítéljék?

Hírdetés

– Mármint engem vagy a plakát kihelyezéséért felelős személyeket?

– Költői kérdés, de 2020 Magyarországán sajnos természetesen Ön lehet csak elítélt.

– Persze, valószínűleg így lesz. De mindig vállalom tetteim következményét, képviselőként sem bújtam soha a mentelmi jogom mögé, sőt mindent megtettem ennek a politikusi privilégiumnak az eltörléséért, melyet immár csak a Mi Hazánk szorgalmaz.

– Mit gondol, Magyarországon mennyire jelent súlyos problémát a homoszexuális propaganda? Amit Ön látott, elszigetelt eset, vagy nagyon is tendenciózus folyamat?

– Sajnos elég általános. Árgyelán Jánost, a Mi Hazánk pártigazgatóját épp a minap büntették meg gyülekezési joggal visszaélés címén, ugyan csak 30 ezer forintra, mégis abszurd, ha tudjuk, hogy az a Coca-Cola gyára előtti, figyelemfelhívó villámcsődületünk miatt történt. Talán nem volt haszontalan a tiltakozásunk homoszexuális propagandájuk ellen, a fogyasztóvédelem meg is bírságolta őket ezért, hivatkozva a törvényi előírásra: tilos az olyan reklám, amely a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését károsíthatja. A jelképes bírság mellett arra kötelezték a Coca-Colát, hogy a továbbiakban ne használjanak gyerekek és fiatalkorúak fejlődését károsítható reklámot. Persze félek, nem fogják betartani, ezért is volna szükség a Mi Hazánk markánsabb javaslatainak elfogadására. Sajnos azonban jelenleg egyedüli pártként lépünk fel a homoszexuális propagandával szemben, Dúró Dórának az iskolai “érzékenyítés” tiltását célzó javaslatát is leszavazta a Fidesz, míg a devianciát népszerűsítő felvonulást engedélyezik, csak a kitörésre való emlékezéseket tiltják be.

– Ön a minap felvetette, hogy a magyar Országgyűlésnek emléknappá kellene nyilvánítania a budavári kitörést.

– Normális esetben az EU is meg kéne emlékezzen arról a magyar-német áldozathozatalról, melynek köszönhetően a szovjetek nem tudták egész Európát megszállni. Mártír hőseink becsületből, hűségből, kitartásból, önfeláldozásból és hazaszeretetből való példamutatásának elismeréséül február 11-ét a Becsület napjává kell nyilvánítsa az Országgyűlés előbb-utóbb, még ha erre irányuló javaslatomat 2013-ban le is szavazta a fideszes többség, ahogy egy történelmi filmmel is adós még a kormányzat – a pozsonyi csata és a Rongyos Gárda mellett – ebben a témában is. De ezekre egyelőre reális esély nincs, hiszen a kormány alá tartozó rendőrség épp most tiltotta be még a civil megemlékezést is, a fideszes Pokorni Zoltán pedig balliberális polgármesterekkel karöltve próbálja ellehetetleníteni még a kitörés emléktúrát is, bár nem fog sikerülni neki. A nemrég a hegyvidéki turulszobor lebontását kilátásba helyező Pokorni volt egyébként az, aki 2000-ben oktatási miniszterként elfogadtatta a holokauszt n+1-edik emléknapját is, csak Horváth Béla kisgazda képviselő egyéni módosító indítványának köszönhető, hogy az Országgyűlés február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.

– Végül egy személyes kérdés, a hétvégén részt vesz a kitörés emléktúrán?

– Hetek óta beteg gyerekeinkkel vagyunk otthon, így most sajnos nem fér bele egy nap kiesés, pedig kedvenc túrám, nagyszerű kihívás ez, többször teljesítettem a 60 km-es távot is. Évről évre több ezer honfitársunk vesz részt az amúgy több évtizedes túraszervezői múlttal rendelkező sportszervezetek által megrendezett kitörés teljesítménytúrákon. Ezeken számos honvéd is megjelenik civilben, pl. a tartalékos szolgálatom hivatásos parancsnoka is teljesítette tavaly. Igaz, egyenruha viselésére hiába kértem többször is engedélyt, kárpótlásul mindig csak a Doni Hősök Emléktúrára kaptam hivatalos behívót, bár annak honvédségi felvállalása is nagy dolog. Ezúton is buzdítok mindenkit a kitorestura.hu oldalon meghirdetett túrákon való részvételre, mely embert próbáló kihívás és egy egyéni áldozathozatalt megkövetelő, méltó megemlékezés az 1945-ös budai kitörésről.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »