Úgy tűnik, nem zárják börtönbe a Covid-osztályon gyilkoló kínai szakácst, hanem kényszergyógykezelésre küldik

Úgy tűnik, nem zárják börtönbe a Covid-osztályon gyilkoló kínai szakácst, hanem kényszergyógykezelésre küldik

Lezárta a nyomozást a BRFK annak a 38 éves kínai szakácsnak az ügyében, aki márciusban harmincszor szúrt fejbe sebészollóval egy lélegeztetőgépen lévő tanárnőt a Honvédkórház intenzív Covid-osztályán – írja a 24.hu.

A portál kérdésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, hogy már meg is kapták az iratokat,

a gyanúsított jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt áll és az ügyészség hamarosan dönteni fog a vádemelés ügyében.

Mint ismert, a 38 éves kínai férfi előzőleg egy másik beteget ütött és fojtogatott, majd az őt megfékezni próbáló kórházi dolgozókra is rátámadt. A zavart férfit végül a biztonsági őrök fegyverezték le, majd a kiérkező rendőrök előállították.

Hírdetés

A közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint súlyos testi sértés elkövetésével gyanúsított férfi az eljárás elején azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre és később sem tett vallomást.

A BRFK tájékoztatása szerint az igazságügyi elmeszakértők azt állapították meg, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is, ezért a bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.

Tekintve, hogy a kóros elmeállapot büntethetőséget kizáró oknak minősül,

a férfi várhatóan nem börtönbe kerül, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol kényszergyógykezelést rendelnek majd el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »