Úgy történt, ahogy megírtuk: a Jobbik gazdasági igazgatója is elhagyta a süllyedő hajót

Úgy történt, ahogy megírtuk: a Jobbik gazdasági igazgatója is elhagyta a süllyedő hajót

Új gazdasági igazgatót kénytelen kinevezni a Jobbik Schön Péter helyére, aki az elmúlt években felügyelte a párt igen zűrös pénzügyeit. Amint azt a Kuruc.info már októberben előrejelezte, Schön az év végével lemondott posztjáról. A Magyar Idők úgy tudja, a megbízott gazdasági vezető jelenleg Simonné Szigetvári Katalin, a személyi változást pedig múlt héten közölte a pártvezetés a Jobbik még megmaradt tagságával.

A Népszava azt írta, Schön magánéleti okokra hivatkozva mondott le, s távozásának nincs köze az Állami Számvevőszék által kiszabott korábbi büntetéshez, sem a párt anyagi helyzetéhez vagy választási szerepléséhez.

Hát persze. Tavaly decemberben Staudt Gábor, a Jobbik parlamenti képviselője sem azért mondott le, mert feljelentették egy lengyel állam kárára elkövetett két és fél milliárd forintos áfacsalási ügyben, hanem szintén „nyomós magánéleti indokokra” hivatkozva vált meg mandátumától.

A Magyar Idők úgy értesült: a lemondásnak igenis köze lehet a párt megkérdőjelezhető anyagi ügyeihez, az adóhatóság által elrendelt nyomozáshoz az N1TV-n átfolyatott feketepénzek, valamint a Simicska Lajostól érkező, Szabó Gábor pártigazgatón átmenő, a Jobbik kasszájába befizetett milliók miatt.

Hírdetés

Tavaly márciusban egyébként Schön Péter is látható volt azon az Origó által nyilvánosságra hozott fotón, melyen Szabó Gáborral távoznak Simicska Lajos irodájából.

A Népszava úgy tudja, az új gazdasági igazgató Schön Péter egyik közeli munkatársa lesz, az illető nevét a Jobbik később hozza nyilvánosságra. A Schön köreit ismerő volt jobbikosok szerint nem kizárt, hogy Bodor Zoltán töltheti be a posztot – teszi hozzá az MI.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »