Fővárosi Törvényszék: Vona Gábor a Jobbik elnöke

Bár három kongresszust is tartott a Jobbik Vona Gábor 2018. április 9-ei „lemondása” óta, a Fővárosi Törvényszék továbbra is Vonát tartja nyilván a párt kizárólagos képviselőjeként, és ő bizony él is aláírási jogával, illetve az ebből eredő hatalmával.

Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton vezetésével a Jobbik az „egyedüli helyes” utat járja – közölte Vona Gábor a minap a Népszavával, így az egyre nagyobb elégedetlenséggel, belharcokkal terhelt pártban a kasszakulcs őrzői azért még jól kijönnek egymással, bár portálunk értesülései szerint Schön Péter gazdasági igazgató ez év végi hatállyal benyújtotta lemondását valamiért…

Vona Gábor irracionális győzelmi rögeszméjében beígért lemondása a választást követő éjszakán még színjátéknak indult, hiszen a „lemondás” komolytalanságát mutatta, hogy értékelő beszéde „nem a kudarc okairól szólt, hanem arról, hogy Vona Gábor ismét egyszemélyben bejelentette, mit fog csinálni a Jobbik a következő négy évben” – hívta fel rögtön a figyelmet az akkor még Jobbik-tag Novák Előd, aki ezért Toroczkai Lászlóval párhuzamosan Vona érdemi lemondását követelte, ő azonban először úgy nyilatkozott, majd a tagság eldönti, azaz harca szállt volna az újraválasztásáért. Másrészt, bár a következő hónapban amúgy is lejárt volna mandátuma, képes volt a „lemondását” is úgy értelmezni, hogy ügyvezetőként a hátralévő időszakban is marad elnök.

Az illetékes bíróság hatályos nyilvántartása szerint ráadásul ma is ő a Jobbik elnöke:

Hírdetés

A Jobbik mostani válságát jelzi, hogy a 2003. októberi zászlóbontása óta múlt szombaton tartotta a XX. kongresszusát (ami ezúttal már gyakorlatilag országos taggyűlés volt), azaz évente átlagosan 1,3 kongresszust tartottak eddig, most azonban szűk 5 hónap alatt kapásból hármat is, holott a mandátuma a május 12-i tisztújítás óta nem járt le senkinek, ezért akár két évig sem kellett volna kongresszus (ami elég pazarló dolog a párt pénzszűkében, hiszen rendszeresen előkelő fogadást is nyújtanak a meghívottaknak).

Hogy az elnökváltást szándékosan nem vezettették át a bíróságon, valaki szabotálja a Jobbikban, vagy egyszerűen csak bénák, azt nehéz eldönteni, de a mai napig Vona írja alá a párt beadványait is, nélküle semmit sem tud lépni a Jobbik. Részt vett a legutóbbi háromnapos frakcióülésen is, eligazítást tartva a képviselőknek – ennyire vonult vissza a pártpolitikától…

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »