UGANDA

UGANDA

Amikor kiderült, Orbán Gáspár egy keresztény segélyszervezet szervezésében elutazott Ugandába, ahol egyebek mellett focizni tanít gyerekeket, csak úgy fröcskölt a maró gúny és cinizmus a sajtó erre szakosodott részéből. Tényleg: Kiöntött az egész reterát. Indextől a 444-ig rávetették magukat a témára, és egymást érték a „viccesebbnél viccesebb” írások. Hogy Gáspár üdülni van, hogy ezzel a szervezettel csak az unatkozó milliomos csemeték utazgatnak szerte a világban, és úgy tesznek, mintha jótékonykodnának, pedig jaj, dehogy, és ehhez hasonlók.

Aztán feledésbe merült ez is, jöttek új vicces történetek, például a miniszterelnök lányának állapotossága, ahol Katz Dávid névre keresztelt szardarabok azon viccelődhettek a miniszterelnök lányának háta mögött, hogy „jaj, vajon ki lehet az apja”, a 444 kommentelői beírhatták a nyilvánosságba, hogy „egy a zászló, egy a nemzet Orbán Ráhel végre ellhet” (és még miket, Istenem…), szóval csupa-csupa liberális sajtószabadság volt minden, csak a Freedom House nem vette észre, hogy itt mindent, de tényleg mindent szabad, és akkor egyszer csak visszatértünk Orbán Gáspár ugandai útjához. 

Az Index tért vissza rá, világgá röpítve a hírt, miszerint a „TEK hozta haza Ugandából a miniszterelnök fiát”. Ordított a friss hír, gyorsan rá is élveztek a „független” hírportálok, a 444 kommentelői ismét lendületbe jöttek, többek között beírták aprókat sikkantgatva, hogy „a kisköcsögnek most itthon kell négerpélót találnia”, és ettől valami egészen frenetikusan szabadnak, liberálisnak és jófejnek érezték magukat, aztán hirtelen vége lett a jó kis libsi bulinak, mert kiderült, hogy az egész egy ótvaros hazugság csupán:

„2016 április 28-án 6:54-kor megjelent „A TEK hozta haza Orbán fiát Afrikából” című cikkünkbenfoglalt állítást a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyértelműen cáfolta. A cikkben foglalt állítást nem ellenőriztük elég alaposan, és az a kormányzati cáfolat szerint valótlan volt. Az információt, miszerint a TEK hozta volna haza Orbán Gáspárt, igyekeztünk körültekintően körbejárni, és megkérdeztük az érintett hivatalos szerveket. Ám hibáztunk, amikor az információt tényként kezeltük, miután a TEK-nek és a miniszterelnök szóvivőjének elküldött kérdéseinkben foglalt állításokra a válaszokban nem érkezett cáfolat. A hibáért az érintettek és olvasóink elnézést kérjük.” 

Hát igen. Pedig már Lázár is szólt, időben:

Hírdetés

„Hát nézze! Először is azt kell megvizsgálnunk, hogy az Index újságírója hazudik vagy igazat mond. Az Index újságírója hazudik. Egy szó nem igaz ebből a hírből, és a magyar kormány, a miniszterelnök, vagy éppen a családja joggal várja el az Indextől, hogy a sajtóhelyreigazítás, és a normális élet szabályai szerint tegye meg a szükséges lépéseket. Ezt meggyőződésem szerint vagy egy nagyon durva újságírói hiba,  vagy pedig egy szándékos hazugság, egyik alól sem hiszem, hogy bármi fölmentené az embert. Egy újságíró ekkor a hibát nem követhet el. Egyetlen egy magyar állami szervezet sem vett részt semmiféle hazahozatalban, Orbán Gáspár a saját lábán jött haza saját belátása szerint abból a misszióból, amiben részt vett. Semmilyen állami szervezetnek semmilyen köze ehhez nem volt. Ez nyílt, egyértelmű hazugság, amely az Index címlapján került elkövetésre az Index újságírója által. Vagy azért, mert ennyire fölkészületlen, tudatlan, tájékozatlan, vagy azért, mert nyíltan hazudik. Úgy gondolom, hogy ez egy súlyos kérdéseket fölvető ügy. Jó volna, ha még a mai  nap folyamán szíveskednének ezt rendezni az érintettek. „

Na, ebből lett ez a helyreigazításnak becézett indexes lószar, ami valójában nem helyreigazítás, hanem annak írásba foglalása, mennyire megsértődtek az indexes gecik, amiért Orbán Gáspárt nem a TEK hozta haza Ugandából, és ez ráadásul még ki is derült.

Nincsen semmi baj, gyerekek!

De egyszer, csak egyetlen egyszer menjetek már ki ti Ugandába. Ahányan vagytok, indexesek, 444-esek, csótányok és patkányok és papucsállatkák, menjetek Ugandába, és én most, ünnepélyesen megígérem nektek, hogy sem a TEK, sem senki más nem fog értetek menni. Sőt! Hogy izgalmasabbá tegyük az utatokat, értesítem ottlétetekről a megfelelő iszlamista szervezeteket, hogy nyugodtan meg tudjátok beszélni a liberalizmus elveit, a sajtó- és szólásszabadságot, valamint a migráció felettébb szükséges voltát.

Ne mindig itthon üljetek a témára várva. Mozduljatok ki srácok! És ha lehet, vigyétek a kommentelőiteket is.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »