Tusk szerint az Északi Áramlat gázvezeték védelmezőiek bocsánatot kellene kérniük és hallgatniuk

Tusk szerint az Északi Áramlat gázvezeték védelmezőiek bocsánatot kellene kérniük és hallgatniuk

Nyitókép: Archív

Donald Tusk lengyel miniszterelnök szerint az Északi Áramlat 1-es és 2-es gázvezetékek valamennyi támogatójának és védelmezőjének ma egyetlen dolgot kellene tennie, mégpedig „bocsánatot kérni és csendben maradniuk.”

Tusk ezt szombaton az X mikroblog hálózaton közölte, válaszul a német sajtóban megjelent cikkekre, amelyek a 2022-es, az Oroszország és Németország közötti Északi Áramlat gázvezetékeket megrongáló tenger alatti robbanásokkal kapcsolatosak. Ugyanakkor Krzysztof Gawkowski lengyel miniszterelnök-helyettes és digitalizációért felelős miniszter határozottan tagadta, hogy Lengyelországnak bármilyen köze lenne a robbantásokhoz.

Őrület: Ukrajna (állítólag) felrobbantotta az Északi Áramlatot, de a hollandok még őket védik

A Die Welt című német lap csütörtökön interjút közölt a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat egykori vezetőjével, August Hanninggal, aki szerint Lengyelország valószínűleg támogatta a gázvezeték elleni támadást. Hanning hozzátette, Németországnak mérlegelnie kell, kérjen-e kártérítést a lengyel és az ukrán hatóságoktól.

Hírdetés

Folytatódik az amerikai-német mesedélután: elfogató parancsot adtak ki egy ukrán ellen az Északi Áramlat felrobbantása kapcsán

Az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató, a Süddeutsche Zeitung és a Die Zeit hetilap egy e heti közös jelentésében arról számolt be, hogy a szövetségi ügyészség júniusban elfogatóparancsot adott ki a gázvezetékek felrobbantása kapcsán egy ukrán férfi ellen, aki a közelmúltig Lengyelországban élt.

A volt német titkosszolgálati vezető szerint Lengyelország nyakig benne volt az Északi Áramlat felrobbantásába

A forrásokra nem hivatkozó jelentések Vladimir Zhuravlevként azonosították a férfit, aki 44 éves. A szövetségi ügyészségnem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket, sem az elfogatóparancsokra vonatkozó híreket.

Röhögjünk együtt a nyugati sajtón: a Wall Street Journal szerint piás görbe estén tervelték ki az ukránok az Északi Áramlat felrobbantását

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »