Tüntetés Kézdivásárhelyen és Budapesten: a HVIM szerint az egész magyarságot érte támadás

Tüntetés Kézdivásárhelyen és Budapesten: a HVIM szerint az egész magyarságot érte támadás

A koncepcionális eljárásban öt-öt év letöltendő börtönre ítélt és elzárt székely vármegyések melletti kiállásra szólít fel a HVIM, rámutatva arra, hogy nemcsak őellenük, hanem az egész magyarság, a Magyar Állam megfélemlítése a célja a soviniszta román politikának. Szombaton Kézdivásárhelyen, jövőhét szerdán, 18 órától tüntetés Budapesten, ahova várnak mindenkit szervezettől és pártállástól függetlenül, hiszen “nemzeti minimum” az egymás melletti kiállás.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két székelyföldi vezetőjét ártatlanul, egy gyalázatos koncepciós eljárásban, kitalált és légből kapott vádak alapján öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bíróság. A vérlázító és minden alapvető jogot lábbal tipró ítélet szembemegy nemcsak a védelem által felsorakoztatott egyértelmű bizonyítékokkal, de a bukaresti bíróság elsőfokú döntésével is, aminek során a két hazafit felmentették a terrorcselekmények vádja alól.

Botrányos és elfogadhatatlan az a jogtalan eljárás, ahogyan Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt elhurcolta a rendőrség otthonaikból. A hivatalos ítéletet és indoklást ugyanis még mostanáig sem kapták kézhez sem ők, sem ügyvédeik, aminek hiányában a bebörtönzés elleni óvást sem tudják benyújtani az ügyvédek. Nemzetközi felülvizsgálat kezdeményezését indítottuk el az ügyben, hiszen tűrhetetlen, hogy az Európai Unióban ilyen brutális jogtiprás megtörténhet.

Egyértelmű, hogy a két székely vármegyés elhurcolása és bebörtönzése nem csupán a HVIM, hanem minden magyar ember ellen elkövetett, példátlanul kegyetlen támadás. A soviniszta román államgépezet által meghozott ítélet fenyegetés Magyarország és Erdély valamennyi lakosának, aminek megfélemlítő üzenete, hogy a román államhatalom megtehet bármit, amit akar. El nem követett tettekért, a jogállamiságnak a látszatát is felrúgva lecsaphatnak mindenkire, aki bátran, megalkuvás nélkül kiáll az erdélyi, partiumi vagy székelyföldi magyarság jogaiért és érdekeiért.

Hírdetés

Ezúton hívunk minden hazafit pártállástól és szervezeti hovatartozástól függetlenül tiltakozó megmozdulásainkra:
Kézdivásárhelyen, július 7-én (szombaton), 18 órától kezdődő tüntetésre a Gábor Áron térre, valamint
Budapesten július 11-én (szerdán), 18 órától, Románia Nagykövetsége elé, hogy közösen tiltakozzunk nemzeti szuverenitásunk és identitásunk meggyalázása ellen.

Legyen nemzeti minimum a magyarok egymás melletti kiállása! Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak!

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
országos vezetőség

A HVIM országos vezetősége és a budapesti tagok egy csoportja molinót feszített ki, majd ragasztott a Román Nagykövetség kerítésére szerda este. A képen látható, kék felsőt viselő személy (aki a követség munkatársa lehet), könnygáz sprayt fújt ki sunyi módon, a bokor mögül a vármegyésekre… még itt is megmutatkozott az aljas sunyiság, mint ami az egész ügyet jellemzi.

(64 – Szent Korona Rádió)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »