Tucker Carlson: ezért készítek interjút Vlagyimir Putyinnal

Tucker Carlson: ezért készítek interjút Vlagyimir Putyinnal

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Tucker Carlson a hétvégén Moszkvába érkezett. A népszerű műsorvezető kedd este bejelentkezett az X-en, ahol megerősítette: azért van ott, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

„Erre hamarosan sorra kerül. Egy ilyen interjú készítése kockázatokkal jár, nyilvánvalóan. Éppen ezért hónapokon át gondolkoztunk rajta” – kezdte a videót Tucker Carlson.

A riporter kijelentette: azért interjúzik Putyinnal, mert ez a munkája és újságíróként tájékoztatnia kell az embereket.

„Már két éve tart a háború, amely teljesen átalakítja az egész világot, és a legtöbb amerikai nincs tájékoztatva (róla). Nincs valódi fogalmuk arról, hogy mi történik a régióban, itt Oroszországban, vagy 600 mérföldre Ukrajnában. Pedig tudniuk kellene, mert ők fizetnek érte, olyan módokon is, amiket talán még nem vettek észre” – fejtette ki a riporter.

Tucker hozzátette: az ukrajnai háború egy emberi katasztrófa, amelyben százezrek haltak már meg. S amelyben elesett egy teljes ukrán generáció. A riporter szerint a háború megváltoztatta a globális kereskedelmi és katonai szövetségeket, és felborította a világgazdaságot. Kezd szétesni az a második világháború utáni gazdasági rendszer, ami biztosította a Nyugat prosperitását – jelentette ki.

A riporter szerint Amerikán kívül az egész világ látja, hogy minden megváltozott.

„A média korrupt. Hazudnak az olvasóiknak és a nézőiknek, s ezt főleg mulasztás által teszik. Például mióta a háború elkezdődött Ukrajnában, az amerikai híroldalak folyamatosan az ukránokról beszéltek, és számtalan interjút készítettek Volodimir Zelenszkijjel. Mi magunk is leadtunk egy kérvényt, hogy Zeleszkij elnökkel interjúzhassunk. Reméljük, elfogadja. De az interjúk, amiket Amerikában készített, nem hagyományos interjúk. Ezek hízelkedő-lelkesítő találkozók voltak, amiket arra terveztek, hogy felerősítsék Zelenszkij követelését, hogy az USA még mélyebben menjen bele egy kelet-ukrajnai háborúba, és fizessen is érte. Ez nem újságírás. Ez kormánypropaganda, a legcsúnyább propaganda, az a fajta, amely embereket öl” – mondta Tucker Carslon.

Hírdetés

A riporter hozzátette: mindeközben senkinek nem jutott eszébe meginterjúvolni a konfliktus másik főszereplőjének az elnökét. Szerinte az amerikaiaknak fogalmuk sincs, Putyin miért támadta meg Ukrajnát, vagy mik a tervei. Szerinte ez nem helyes.

„Az amerikaiknak joguk van tudni mindent, amit csak lehetséges tudni egy háborúról, amelyben ők is érintettek, és nekünk jogunk van elmondani nekik, mert mi is amerikaiak vagyunk” – mondta Carlson, majd hozzátette: a szólásszabadság a születési joga egy amerikainak.

A riporter felidézte, hogy három évvel korábban az amerikai kormányzat kémkedett utánuk, majd kiszivárogtatta a sajtónak, hogy interjút terveznek Putyinnal. Ezt szerinte azért tették, hogy megakadályozzák az interjút.

„Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimir Putyint. Azért vagyunk itt mert szeretjük az Egyesült Államokat. S azt akarjuk, hogy prosperáló és szabad legyen” – mondta Tucker Carlson.

A riporter hozzátette: az interjú majd elérhető lesz Twitteren és az ő személyes oldalán.

Why I’m interviewing Vladimir Putin. pic.twitter.com/hqvXUZqvHX

— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) February 6, 2024

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »