Trump: nincs is ellentámadás, Ukrajna vesztésre áll

Trump: nincs is ellentámadás, Ukrajna vesztésre áll

Az Egyesült Államok volt elnöke interjút adott az NBC News-nak, és az ukrajnai háborúról is beszélt.

A RIA Novosztyi szemléje szerint egyrészt azt mondta, hogy az amerikai sajtó egyre kevesebbet ír a háborúról, ami szerinte azt jelenti, hogy Ukrajna vesztésre áll. Ezután azt is hozzátette, hogy szerinte az ukrán hadsereg ellentámadása meg sem történt, majd azt mondta, hogy Kijev elkerülhette volna ezt a konfliktust, ha önként lemond bizonyos ukrán területekről.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy „a Krímre és más régiókra” gondol, majd azt is hozzáfűzte, hogy Oroszország most már egész Ukrajnát is elfoglalhatja.

Beszélt arról is: tetszett neki, hogy Vlagyimir Putyin elismerően beszélt róla egy konferencián pár napja, azt mondván, örülnének annak, ha Trump elnökként „pár nap alatt” megoldaná a konfliktust. Szerinte ez annak a jele, hogy tényleg lehetne tárgyalni Putyinnal.

Hírdetés

A kérdésre, hogy miként vetne véget a háborúnak, azt mondta, hogy nem mondhatja el.

– De mondanék bizonyos dolgokat Putyinnak. És mondanék bizonyos dolgokat Zelenszkijnek, mindkettejükkel jól kijövök – hangzott a válasza.

Ezután a riporter megkérdezte, hogy egy olyan megállapodást javasolna-e, amelynek értelmében Oroszország megtarthatná Ukrajna bizonyos területeit. Trump erre azt mondta:

– Nem, nem, nem, nem. Egy mindenki számára igazságos alkut hoznék létre – fogalmazott (hogy miként, az a válaszból nem derült ki).

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »