Trump meneszti a magyargyűlölő adminisztrációt, a horgas orrú Victoria Nuland is ücsöröghet kedvenc bőröndjén

Hamarosan megválnak Victoria Nuland külügyminisztériumi államtitkártól, aki egyfajta személyes harcot folytatott Washingtonban hazánk ellen – nyilatkozta a MagyarIdők.hu-nak Connie Mack IV, korábbi republikánus képviselő, hazánk érdekeinek amerikai képviselője. A portálnak elmondta, a kétoldalú kapcsolatoknak voltak más megmérgezői is, mint André Goodfriend, ugyanakkor Trump telefonhívása egyértelmű üzenet Washington liberális mindentudóinak.

Magyar Menedék - Horthy-naptár

Hírdetés

Connie Mack IV szerint voltak „rossz szereplők”, akik mérgezték a kutakat a kétoldalú kapcsolatokban, mint ahogy André Goodfriend korábbi ideiglenes amerikai ügyvivő is tette. Mint hozzátette, ez hozzájárult egy negatív kép kialakulásához, de az amerikai kormányon belül mindig is volt Magyarországnak támogatottsága. Ilyen rossz szereplőnek nevezte az amerikai külügyminisztériumnál tevékenykedő Victoria Nuland államtitkárt, aki egyfajta személyes harcot folytatott Magyarország ellen, holott nem lett volna feladata a belügyekbe avatkozni. Hozzátette, amikor január 20-ától minden Barack Obama által kinevezett személyt leváltanak, Nuland is menni fog.

Az amerikai-magyar kapcsolatok további alakulása kapcsán Connie Mack IV arról beszélt, könnyebb dolga lesz a következő adminisztrációnak, mert Trump és Orbán számos kérdésben egyetértenek. Kettejük telefonbeszélgetése azért is jelentős, mivel Trump mindenki értésére adta, mi az álláspontja Magyarországgal kapcsolatban, és megadta a hangnemet is. Connie Mack IV szerint az ilyen üzenetek annak a liberális elitnek szólnak Washingtonban, akik úgy vélik, mindent jobban tudnak, és ha ellentétes véleménnyel találkoznak, megpróbálják azt kiiktatni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »