Trump "kinyírta" magát a tévévita előtt

Trump "kinyírta" magát a tévévita előtt

Trump ugyan politikai karrierje során először nyilvánosan bocsánatot kért, ez viszonylag kevéssé hatotta meg a Republikánus Pártot.

Alig egy hónappal a végső megmérettetés előtt sorra hagyják ott szövetségesei Donald Trump amerikai republikánus elnökjelöltet, miután nyilvánosságra került egy felvétel, amin az ingatlanmilliárdosból politikussá avanzsált Trump ízléstelen stílusban beszél a nőkről egy televíziós szereplés előtt, már bekapcsolt mikrofon mellett. Az üzletember a 2005-ös felvételen arról mesélt Billy Bush műsorvezetőnek, hogy „ráhajtott” egy házas nőre, illetve arról is, hogy ha valaki sztár, a nők bármit megengednek neki.

Hírdetés

A Washington Post által előhalászott felvétel miatt Trump ugyan politikai karrierje során először nyilvánosan bocsánatot kért, ez viszonylag kevéssé hatotta meg a Republikánus Pártot. Még Mike Pence alelnökjelölt is védhetetlennek tartotta Trump kijelentéseit, Paul Ryan házelnök pedig lemondta közös kampányeseményüket. A Trumpot korábban támogató John McCain szenátor, aki 2008-ban indult az államfői posztért a republikánusok soraiból, azt mondta: korábban tiszteletben tartotta, hogy a milliárdos megszerezte a pártbeli küldöttek többségének támogatását, de a héten történtek után lehetetlen még feltételes támogatást is nyújtani Trumpnak az elnökjelöltséghez. Condoleezza Rice, George W. Bush korábbi amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója, majd külügyminisztere kijelentette, nem szabad, hogy Trump elnök legyen. A milliárdos viszont leszögezte, hogy nem lép vissza, ráadásul egy új jelölt indításához már szakértők szerint is túl késő van.

 Clinton a Reuters és az Ipsos felmérése szerint a hétvégén már 5 százalékkal vezette a népszerűségi versenyt, a választás szempontjából kulcsfontosságú, Trump mennyire tudja meggyőzni a választókat vasárnap este a tévében. Az első vitát Clinton magabiztosan nyerte a defenzív és hibákat vétő republikánus ellen. Most azonban Clintonra is rájár a rúd, a WikiLeaks ugyanis kétezer olyan emailt hozott nyilvánosságra, melyek a hekkerek állítása szerint John Podestától, az elnökjelölt egyik tanácsadójától származnak. Ezek alapján kiderült többek közt, hogy Clinton egyszer arról beszélt, szükség van egy magánvéleményre, és egy nyilvánosan képviselt véleményre is, de egy másik alkalommal szót emelt egy egész féltekét átölelő közös piac mellett, noha a nyilvánosság előtt ellenzi a Csendes-óceáni szabad kereskedelmi egyezményt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »