Trükközött a szállodai foglalással, hogy elkerülje a fizetést

Trükközött a szállodai foglalással, hogy elkerülje a fizetést

Más néven foglalt szobát egy debreceni hotelben egy nő, és azt is elérte, hogy ne kelljen előleget fizetnie – csalás miatt vádat emeltek ellene.

Hírdetés

A vádirat szerint a nő 2022. augusztus 19-én, délben, interneten keresztül – más nevet feltüntetve – foglalt szobát az egyik debreceni belvárosi szállodában két felnőtt és egy gyermek részére, három éjszakára.

Amikor megérkezett a hotelbe, a recepción már a saját nevén mutatkozott be. A regisztrációnál kérte, hogy ne kelljen előleget fizetnie, mert a szoba díját a később érkező párja fogja kifizetni. De ez csak megtévesztés volt, a nő és gyermeke ketten szálltak meg a hotelben, ahol két éjszakát eltöltöttek.

Az elkövető a második este után anélkül hagyta el a szállodát, hogy a több mint 90 000 forintos díjat kifizette volna. Magatartásával tévedésbe ejtette a hotel alkalmazottait, mert eleve nem is állt szándékában kifizetni a szolgáltatást, a sértett kára nem térült meg, ezért a debreceni rendőrség nyomozása során kérte annak megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, amelyben a nőt intézkedésként bocsássa próbára és kötelezze az okozott kár megtérítésére.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »