Trieszt: 23 lövéssel gyilkolt a bevándorló

Trieszt: 23 lövéssel gyilkolt a bevándorló

Mint arról már korábban beszámoltunk, lövöldözés történt pénteken a trieszti rendőrség központi épületében. Az eset során két rendőr, Pierluigi Rotta és Matteo Demenego életét vesztette, egy rendőr pedig súlyosan megsebesült. A tragikus trieszti gyilkosság kapcsán tovább folyik a nyomozás.

Hírdetés

Az épületben található videokamerák által rögzített felvételek elemzése után egyértelművé vált, amit az ügyészség is megerősített, hogy az elkövető mentális beszámíthatatlanságát ki lehet zárni. A dominikai származású Alejandro Augusto Stephan Meran szándéka kifejezetten a rendőrök ellen irányult.

Merant és annak 31 éves testvérét egy motor elrablásával kapcsolatban hallgatta ki a rendőrség a Questura épületében. A 29 éves elkövető, miután kikéredzkedett a mellékhelységbe, megszerezte az őt kísérő rendőr fegyverét, és azonnal meggyilkolta a 34 éves Pierluigi Rotta rendőrt. Néhány másodperc múlva a társa segítségére érkező Matteo Demenego is az ámokfutó áldozatává vált. Meran a 31 éves rendőr fegyverét is megszerezte és azzal próbálta fedezni magát, miközben 23 lövést adott le menekülés közben. A mészárlás során, további nyolc rendőr élet volt még közvetlen veszélyben, tehát csak a szerencsén múlott, hogy nem követelt több halálos áldozatot a bevándorló ámokfutása.  

Az elkövető letartóztatás alatt marad, az ügyészség nem fogadja el a család hivatkozását, amely szerint Meran mentális zavarral küzd. Az ügyész elmondása alapján a gyilkosnak tisztában kellett lennie azzal, hogy hol van, és milyen cselekedetet hajtott végre, és az ki ellen irányult. Az ügyészség jelenleg, több hivatalos személy ellen elkövetett szándékos emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást – mondta el portálunknak a Triesztben dolgozó Bényi Szabolcs. 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »