Trekking kerékpár vegyes terepre (X)

Trekking kerékpár vegyes terepre (X)

A trekking vagy túrakerékpár alkalmas hosszú, könnyű-közepes terepen történő kirándulásra, ugyanakkor az aszfalton való közlekedésre is. 

Egy igazi belevaló járgány, melyet a biciklizést élvezetté emelő kerékpárként emlegethetünk.

Ilyen tulajdonságokkal bír a trekking bicikli 

A kiegészítők (sárvédő, kitámasztó, világítás, csomagtartó) mellett a trekking biciklit a technikai felszereltsége teszi alkalmassá egy kimerítő, mégis komfortos kirándulásra. A trekking kerékpár kormánya egyenes vagy enyhén emelkedő, a fék pedig V-fék, hidraulikus vagy mechanikus tárcsafék. Áttétele a váltást széles körben lehetővé teszi, így rengeteg típusú terepre alkalmas a bicikli. A kerék szélesebb ballonnal bír, ugyanakkor a mintázata középen sima annak érdekében, hogy aszfalton is jól fusson a jármű.

A teleszkópnak hála terepen is könnyű és komfortos a bicajozás. Az első kerék felfüggesztése mellett a nyeregcső is kap ilyet a maximális komfort érdekében. Amennyiben azonban meghibásodik, a teleszkóp javítása nem egyszerű, érdemes hozzá szakember segítségét kérni.

A kormányszár széles skálán mozgatható, alkalmazkodva a kerékpáros adottságaihoz és igényeihez. A trekking bicikli alkatrészeit alsó- vagy középkategóriás eszközök alkotják. Emellett felfedezhetőek az agyváltós modellek is az ilyen biciklik kínálatában. 

Hírdetés

Ennyit ér egy túrakerékpár

Nincs könnyű dolga annak, aki túrabiciklit szeretne választani a bikepro.hu-tól. Hiszen több száz modell elérhető a piacon, melyek közül a legmenőbb márkák a Neuzer, a Hauser, a jó öreg Csepel, vagy ha külföldire vágyunk, akkor egy Superior vagy Rock Machine. A legolcsóbb ilyen bicikli már 85.000 Ft-tól is elérhető, de a komolyabb modellek akár több mint 1 millió forintba is kerülhetnek. Ám a belépő szintű bicikli kiválasztásával sem kell tartanunk attól, hogy esetleg csalódást fog okozni. Hiszen egy olcsóbb bicikli is jó minőségű és könnyedén színvonalasabbá alakítható.

A vázuk általában acélból készül, de az aluvázzal rendelkezők is elérhetőek, ezek képezik az olcsóbb kategóriájú trekking bicikliket. A felszereltség lehetővé teszi a jó terhelhetőséget. 

Felpakolható csomagokkal, enni- és innivalóval egy hosszabb útra vagy kempingezésre is. Kialakításának köszönhetően azonban könnyű, sík terepen is használható, így akár munkába járáshoz, bevásárláshoz vagy ügyek intézéséhez is megfelelő lehet. 

Egy trekking kerékpár egyszerre kényelmes, mint egy városi bicikli, ugyanakkor sportos is, ami lehetővé teszi, hogy a természet szépségeit és egyedülálló csodáit komfortosan fedezhessük fel rajta.

A trekking biciklik ezenkívül könnyen kezelhetőek, jól irányíthatóak is. Nem csoda, hogy ennyire széles körben használják őket. Népszerűségüket támasztja alá az is, hogy áruknak köszönhetően sokak számára elérhetőek.

Ha két kerékkel indulnánk kirándulni, válasszunk trekking biciklit!


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »