Tragédia Tirolban: lavina zúdult le német turistákra, egy 19 éves férfi meghalt

Tragédia Tirolban: lavina zúdult le német turistákra, egy 19 éves férfi meghalt

Az osztrák hatóságok kedden lavináról számoltak be az Alpokban, amely két tizenkilenc éves német turistát sodort el. Egyikük nem élte túl, a másik állapota súlyos – jelentette a TASR a DPA ügynökségre hivatkozva.

A héttagú turistacsoport Dél-Bajorországból érkezett. A lavinaomlásra az osztrák Tirol szövetségi tartományban található Pertisau város közelében, a Bärenkopf-dombon került sor, ami fordításban „medvefej”-et jelent.

A csoport 1800 méteres magasságban a havazás okozta rossz időjárási körülmények miatt megfordult, és elindult lefelé. A rendőrség szerint azonban lavinaomlás érte őket. A lavina körülbelül 30 méterrel felettük indult meg, és elsodort két fiatal férfit, akik külön tartózkodtak a csoporttól.

Hírdetés

Az eset után több mint egy órával a mentőcsapat egy élettelen holttestet fedezett fel körülbelül 330 méterrel lejjebb. A test körülbelül egy méterrel feküdt a hó alatt. A másik férfit a lavina mintegy 250 méterrel arrébb sodorta, de helikopter segítségével kimentették és kórházba szállították. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az állapotáról.

Az Avalanche Report honlapja szerint több alpesi régióban lavinaveszély van.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »