Továbbra sem jutott megállapodásra a koalíció, jövő héten újból tárgyalnak a válságról

Továbbra sem jutott megállapodásra a koalíció, jövő héten újból tárgyalnak a válságról

A koalíciós pártok vezetői a mai tárgyalások során sem jutottak megállapodásra, ezért jövő héten pénteken újra találkoznak, Richard Sulík (SaS) azonban ennek nem látja sok értelmét.

Sulík elmondta, a szombati ülésen nem látta jelét annak, hogy Igor Matovič (OĽaNO) távozna posztjáról. Az SaS elnöke hozzátette, egyelőre úgy tűnik, szeptemberben már nem lesznek a kormány tagjai.

Eduard Heger (OĽaNO) miniszter összesen öt javaslatot terjesztett elő a koalíció működésének megváltoztatására, amelyeket az SaS képviselői ésszerű megoldásoknak találtak, ezért készek tárgyalni róluk, a párt azonban továbbra is ragaszkodik a pénzügyminiszter távozásához.

Matovič távozása nélkül ezek a javaslatok csak kozmetikai változtatásokat jelentenek

Hírdetés

– hangsúlyozta Sulík.

A javaslatok a koalíciós tanács olajozottabb működésére vonatkoztak, például arra az elvre, hogy a pártok ne állhassanak elő új javaslatokkal a semmiből.

Richard Sulík kiemelte, az SaS nem fogta menekülőre, mint ahogyan azt koalíciós partnereik állítják, egyszerűen arról van szó, hogy nem tudnak Igor Matovičcsal együtt kormányozni.

A gazdasági miniszter szerint Eduard Heger ugyan megpróbálja működőképessé tenni a kormányt, ám ehhez gyakran nem kap szabad kezet.

(Denník N)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »