Tovább tombol a francia nősténysovinizmus: a leszbikus párok és az egyedülálló nők is igénybe vehetnek mesterséges megtermékenyítést

Tovább tombol a francia nősténysovinizmus: a leszbikus párok és az egyedülálló nők is igénybe vehetnek mesterséges megtermékenyítést

Megszavazta a francia parlament azt az új törvényt, amely lehetővé teszi, hogy ezentúl a leszbikus párok és az egyedülálló nők is igénybe vehessenek mesterséges  megtermékenyítést.

A korábbi szabályozás szerint természetesen csak a heteroszexuális párok igényelhettek in vitro (“lombik megtermékenyítési”) eljárásokat. Korábban a leszbikus párok és az egyedülálló nők külföldre (főleg Belgiumba illetve Spanyolországba) utazva játszották ki a korábbi francia állami szabályozást.

A franci jogi szabályozás egyebe esett a korábban Magyarországon is honos rendelkezésekkel, amelyeket 2006-ban töröltek el lehetőséget adva arra, hogy anonim spermadonorok közreműködésével egyedülálló nők (rejtett módon leszbikus párok) is kérhessenek ilyen eljárást.

A francia szabályozás megváltoztatására Emmanuel Macron már a 2017-es elnöki kampányában ígéretet tett. Olivier Véran egészségügyi miniszter azt közölte, hogy az érintett nők már ősztől igényelhetik a kezeléseket.

Hírdetés

Egyébként az egyedülálló férfiaknak semmilyen hasonlólehetősége nincsen sem Francországban, sem Magyarországon, sem a világ jelentős részén, hiszen a béranyaságot gondosan betiltották szinte mindenütt.

A törvény egyik legvitatottabb pontja, hogy az egyedülálló nők új jogi lehetőségek útján fogant gyerekei felnőtté válva megismerhetik a spermadonor személyazonosságát, holott a törvény eddig anonimitást garantált a donoroknak. Ezen a ponton válik különösen szembetűnővé a francia állam nősténysovinizmusa, hiszen korábban betiltották, egyenesen börtönnel fenyegetik az apaság megállapítását lehetővé tevő apasági vizsgálatok elvégzését, amelyek a férfiak reproduktív jogait lennénk hivatottak szolgálni azáltal, amelyek lehetőséget adhatnának a férfiaknak az apaság kétséget nem hagyó genetikai tisztázására.

A férfiak reproduktív jogainak két lábbal tiprása Magyarországon is elterjedt gyakorlat: az apaság megállapítására a kötelező genetikai tesztelés bevezetése helyett még ma is a “vélelmezett apaság” ósdi gyakorlatát üzemeltei a Magyar állam, és abortuszok esetén még azt sem írják elő törvényeink, hogy az apát-férjet kötelező legyen értesíteni.

Ilyen viszonyok között mi mást lehetne tanácsolni a férfiaknak, minthogy semmiképp se támogassák férfi-ivarsejt donorációjával a férfiakat jogfosztó, elnyomó államok működését, a leszbikus alapú férfigyűlölet terjedését!

Soha ne adományozz férfi-ivarsejtet, hogy aztán gyermeked egy férfigyűlölő leszbikus pár nevelhesse! Soha ne adományozz férfi-ivarsejtet, hogy aztán a kialakult kényelmes helyzetet a férfiak további másodlagos szerepbe kényszerítésére, jogfosztására, biológia és genetikai elnyomására, kizsákmányolására, a férfigyűlölet terjesztésére használhassák fel!


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »