Tovább menetel a magyar "teniszcsoda"

Tovább menetel a magyar "teniszcsoda"

Marozsán Fábián bejutott a második fordulóba hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjében.

A világranglistán 115. játékos – aki egy hete legyőzte a friss világelső Carlos Alcarazt Rómában – a 11-es pálya második mérkőzésén a 246. helyen álló Li Tuval csapott össze. Az ausztrál rivális 2014-ben egyszer már vissszavonult, de 2020-ban újrakezdte pályafutását.

A 23 éves magyar remek alapütésekkel 4:3-nál vette el először Tu adogatását, majd gond nélkül kiszerválta a 33 perces szettet. A folytatás valamivel szorosabb gémeket hozott, mígnem 4:4-nál sikerült ismét brékelni a 26 éves adelaide-i teniszezőt, a többi pedig már „formaság” volt. A találkozó csupán 1 óra 15 percig tartott.

Hírdetés

Marozsán ellenfele a második fordulóban a kínai Sang Csün-cseng (200.) lesz, akivel bőven akad elszámolnivalója: a 18 éves ázsiai rivális megverte őt a januári Australian Open selejtezőjében, majd ugyanott Piros Zsombort is búcsúztatta. Később Sang lett az első kínai férfi játékos, aki meccset nyert az AO főtábláján.

A férfiaknál a másik magyar, Piros Zsombor (125.) kedden a német Dominik Koepferrel (102.) csap össze, míg a kvalifikáció női mezőnyében Jani Rékára (154.) szintén kedden a dél-koreai Szu Dzseong Dzsang (116.) vár.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek meg. Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban is szerencsét próbál, míg Babos Tímea párosban indul.

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »