Tornacsarnokot avattak a komáromi Szent Imre iskolában

Tornacsarnokot avattak a komáromi Szent Imre iskolában

A Győri Egyházmegye beruházásában, kormányzati támogatással megépült tornacsarnokot adtak át a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában március 10-én. Az épületet Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az épület megáldása előtt kiemelte: az egyházi oktatási intézmények fejlesztésének célja, hogy olyan fiatalokat „neveljünk, akik felnőttkorukban is bírják a nehézségeket. Olyan fiatalokat neveljünk, akik a családot, a nemzetet, a hazát és Istent is szeretik” – fogalmazott az államtitkár.

Az épületet és használóit Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

Radziwonné Vörös Zsuzsanna, a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője ismertette: a tornatermet a belső iskolaudvarban építették fel. A létesítmény egy kézilabdapálya befogadására alkalmas csarnokból és az öltözőt, továbbá a kiszolgáló blokkokat befogadó kétszintes épületből áll.

Hírdetés

A fejlesztés az iskola fennállásának 25. évfordulójára készült el. A katolikus iskola újjáépítése Komáromban jelképezi azokat a törekvéseket, amelyekkel az egyházak a kitaszítottság után újra részt vállalnak az évszázadokon át ellátott feladatokból, „építve keresztény országunkat” – mondta az ünnepi eseményen Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője.

A komáromi Szent Imre iskolát legutóbb 600 millió forintos beruházással 2021-ben bővítették egy kétszintes, 628 négyzetméteres épületrésszel, ahol három csoportszoba mellett tornaszoba kapott helyet. Az intézménybe 308 iskolás és 75 óvodás jár.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Modnár Boglárka

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »