Tomáš: A koalíciós helyzet megoldásának kulcsa a kormányfő kezében van

Tomáš: A koalíciós helyzet megoldásának kulcsa a kormányfő kezében van

A koalíciós helyzet megoldásának kulcsa Robert Fico (Smer-SD) kormányfő kezében van. Már nemcsak a Hlas és az SNS között van ellentét, hanem az egész kormánykoalícióban – jelentette ki Erik Tomáš munka-, szociális és családügyi miniszter, a Hlas-SD alelnöke.

„A Hlas semmi mást nem akar, mint a koalíciós szerződés betartását és a kormányprogram teljesítését. A megállapodásnak az is része, hogy a házelnöki poszt a Hlasé” – mondta Tomáš. Hozzátette, hogy a kormányprogramnak része az átlagnyugdíjnak megfelelő 13. nyugdíj, továbbá az átlagbér 60%-ának megfelelő minimálbér elfogadása.

„Nem értem, miért halasztódik a minimálbérről szóló törvény elfogadása, nem értem, miért akarja Andrej Danko (SNS) megkérdőjelezni a 13. nyugdíjat” – jelentette ki a miniszter. Ha nem tartjuk be a megállapodásokat, akkor mi értelme ennek a kormánynak – tette fel a kérdést. Azt is hozzáfűzte, nem értett egyet a szociális támogatásokkal kapcsolatos változtatásokkal, ezzel az egész kormány tisztában van, ezért volt három napig koalíciós válság.

Hírdetés

Tomáš elképzelhetetlennek nevezte Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter lecserélését, akit Danko folyamatosan kritizál. „Ha személyi változásokra van szükség, akkor azt az érintett pártoknak kell végrehajtaniuk, és nincs szükség a koalíciós partner felszólítgatásaira” – jelentette ki a Hlas alelnöke. Dolinková leváltására nem lát okot. Tomáš hozzátette, hogy kedden összeül a Hlas-SD elnöksége.

Danko alaposan felkavarta az állóvizet, kíméletlenül kritizálta saját koalíciós partnereit élő adásban

SaS: Az SNS csatlakozhat Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter leváltásához

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »