Töltse ki a magyar diákok helyzetéről szóló kérdőívet!

Töltse ki a magyar diákok helyzetéről szóló kérdőívet!

A Szlovákiai Magyar Középiskolások Szövetsége működése során többször is kapott tagjaitól visszajelzéseket az oktatás területén fellépő problémákról.

Épp ezért határozták el, hogy egy kérdőívvel felmérik három területet (diákönkormányzatok helyzete, szlováknyelvoktatás, a NIVAM magyarok irányában végzett tevékenysége), feltárva a lehetséges gondokat.

„Terveink szerint a beérkezett válaszokat figyelembe véve elkészítünk egy megoldási tervezetet, amit majd bemutatunk az Oktatásügyi Minisztériumnak.

Hírdetés

Ahhoz, hogy a felmutatott javaslatot komolyan vegyék az kell, hogy a lehető legtöbben vegyenek részt a kezdeményezésben, hadd legyen egyértelmű, hogy valóban ez a magyar diákok elsöprő többségének véleménye.

Úgy véljük, rendkívül fontos, hogy az ifjúság hangja is meg legyen hallgatva, hiszen ők érzékelik a leginkább az oktatást érintő problémákat. Ezért bátorkodunk felszólítani minden szlovákiai magyar középiskolást, hogy fejtse ki ő is a véleményét és tegyen a jobb oktatásért és ifjúsági életért!” – áll a közleményben.

A kérdőívet megtalálhatja a plakáton található QR-kódra, vagy erre a linkre kattintva. https://forms.gle/qwoGH6i6haGJq7uQ9

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »