Tökéletes férfi = aki megvalósítja a nő álmait

Tökéletes férfi = aki megvalósítja a nő álmait

Egy nő sosem azt a férfit szereti, aki valójában ő. Egy nő mindig egy ideált szeret, akit felvázoltak neki a gyermekkorától kezdve a meséken át a ponyvaregényektől a romantikus filmekig, anyuci jó tanácsaitól a női magazinokig. Mindebből egy öntvényforma kristályosodik ki, amelybe szerencsés esetben belefér a férfi. Vagy ha nem, akkor sok-sok negatív tapasztalattal a tarsolyában és PUA-technikával beleerőlteti magát ebbe.

Mert miért is van, hogy a férfiaknak kell tanulniuk, hogyan legyenek sikeresek a nőknél? Miért a férfinak kell felvennie szerepeket ismerkedéskor, hogy legalább a párkapcsolat első fázisáig eljusson? Mindeközben a nőknek egy percig sem kell semmit sem tanulniuk: őket a férfiak valóban azért szeretik, akik valójában. Na persze nem azért, mert ők tökéletesnek születtek. Erről szó sincs. Arról viszont igen, hogy egy férfi valóban képes valakit szeretni pusztán önmagáért – akár a nem túl okos, akár követelőző, de mégis csak vonzó lányt. És nem azért, amivel a nők lépten-nyomon megvádolnak minket, vagyis hogy nekünk elég, ha egy nő jól néz ki. Másért. Azért, mert nem gyártunk irracionális elvárásokat a nőkről, amit aztán lehetetlen lesz teljesíteni.

Hírdetés

Milyen is az ideális férfi női szemmel? Mindenek előtt egy alfahím. Olyan határozott ember, aki minden percben tudja mit akar és rendületlenül menetel a céljai felé, ami legtöbb esetben sosem egy újabb elem felfedezése a periódusos rendszerben vagy egy exobolygó a világegyetemben – a cél sokkal inkább anyagi természetű. Még a magasság és a súly-elvárás is formába van öntve. Nem csoda, hogy a férfiak ízlésvilága nők terén sokkal szélesebb skálán mozog, mint a nőké, ami olyannyira egyforma, hogy azon csak egy férfi csodálkozhat. Ám ez a férfi korántsem lehet önmagában az, aki: legfőbb jellemvonása az, hogy mindabba a szépbe, jóba, ideálisba és izgalmasba bevonja a nőt, amit képes magából kihozni. Ő a férfi, aki meg tudja venni a legújabb ruhákat, a legújabb cipőket, aki tökéletes utódokat nemz, aki évente kétszer is elvisz nyaralni (nem a Balatonra), akinek van autója, aki más nőknek is tetszik (irigykedhetnek ám a barátnők!), aki minden percben tudja, mit kell mondani a nőnek, aki ha kell, romantikus Cyrano, ha kell, oda is vág a falhoz… Röviden: aki megvalósítja a nő minden álmát.

Pedig ha belegondolunk, talán nincs is ilyen férfi. Nincs olyan, hogy egy férfi állandóan határozott. Még a legmagabiztosabb férfi is elgondolkodik a boltban azon, melyik mosóport vegye meg (ellenben a pszichopaták valóban rendkívül határozottak tudnak lenni). A férfi külsője is változik. És általában, mindig változunk. Csak az öntőforma nem: ez az a ketrec, amiből csak kiesni lehet.

Napjainkban – nagyrészt az internetnek köszönhetően – egyre több férfi ismeri fel, hogy a problémái cseppet sem egyediek, a férfiak döntő többsége hasonló gondokkal küzd: nem felelnek meg a nőknek, mert nem tudják megvalósítani az álmaikat. Ma még csak kevés férfi jut el addig, hogy kimondja: nem éri meg.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »