Több tízmilliós vagyont akart kicsalni a nő a beteg sértettől

Több tízmilliós vagyont akart kicsalni a nő a beteg sértettől

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki egy beteg embertől akarta kicsalni a teljes vagyonát.

Hírdetés

A vádirat szerint a nő 2020 szeptemberében ismerkedett meg egy budapesti büfénél az akkor már erős szellemi hanyatlásban szenvedő sértett férfival, akinek nagyon hamar a bizalmába férkőzött. Az elkövető hamar kiderítette, hogy az elhanyagolt külsejű sértett jelentős vagyonnal, így egy több mint nyolcvanmillió forintot érő budapesti lakás tulajdonának felével rendelkezik. Ezen túl készpénz megtakarítása és rendszeres nyugellátása is volt.

Visszaélve a sértett szellemi állapotával a nő már 2020. szeptember 28-án, Gyálon, aláíratott vele egy eltartási szerződést, amely szerint tízmillió forint és havi életjáradék fejében a sértett átruházza a nőre a budapesti lakásrészének tulajdonjogát. Természetesen a nő nem fizette ki a pénzt, de a szerződést már pár napon belül benyújtotta a földhivatalba az ingatlan tulajdonjogának megszerzése érdekében.

A sértett testvére a földhivatal tájékoztatása nyomán tudomást szerzett arról, hogy az elkövető tulajdonjog bejegyzés iránti kérelmet nyújtott be. Azután azonnal polgári peres- és büntetőeljárást is kezdeményezett, így a nő tulajdonjogának bejegyzését felfüggesztették.

Dabasi Járási Ügyészség az ügyben a bűncselekmény felismerésére fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »