Több mint húszezer nézőt fogadtak (Művész mozi)

Több mint húszezer nézőt fogadtak (Művész mozi)

A korlátozások, járványügyi szabályozások ellenére jó évet zárt 2021-ben a sepsiszentgyörgyi Művész mozi, mely a napi vetítések mellett számos rendezvényt is szervezett, így országos premiernek számító filmfesztiválnak is helyet adott tavaly.

A filmszínház beszámolójából kiderül, az előző évben magyar, román, dán, francia és lengyel filmnapokkal várták a látogatókat, az EVA Filmmakers Fest a női rendezők munkásságát hozta közelebb a közönséghez, egyben lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek arra, hogy alkotókkal találkozzanak, beszélgessenek. Nyáron az ’56-os Emlékparkban szabadtéri filmvetítéseket tartottak, és különvetítésekre is sor került, amikor óvodások, iskolások, céges csoportok, táborozók, sportolók és születésnapot ünneplők ültek mozivászon elé. Ezeken a rendezvényeken több mint kétezer néző vett részt.

Hírdetés

Az intézmény közleményében rámutatott, a hatósági rendelkezések – az 50 és 30 százalékos férőhely-korlátozás, a másfél hónapos kényszerszünet, a védettségi igazolvány bevezetése – miatt jelentősen csökkent a mozilátogatók száma, azonban a Művész mozi 1626 vetítésének így is közel 21 ezer nézője volt tavaly. A nézettségi adatok alapján a legkedveltebb alkotások közé tartozott a Lassie hazatér (1270 néző), a Halálos iramban 9. (1243 néző) és a Nagypapa hadművelet (924 néző). Az animációs filmek közül a Luca (1211 néző), a Lelki ismeretek (831 néző) és a Trollok a világ körül (788 néző) bizonyultak a tavalyi év kedvenceinek.

A Művész mozi csapata idénre is mozgalmas évet tervez, már januárban több rendezvénnyel készülnek: ezen a hétvégén (január 14–16-a között) román filmnapokat, majd január 21–27. között magyar filmnapokat szerveznek. A filmszínház újranyitásának ötödik születésnapját tematikus összeállítással ünneplik január 28–30. között.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »