Több mint félmillió hrivnyát raboltak el egy pénzváltóból Beregszászban (Video)

Több mint félmillió hrivnyát raboltak el egy pénzváltóból Beregszászban (Video)

A Beregszászi Kerületi Rendőrség nyomozói megalapozott vádat emeltek egy németkucsovai (Кучава, Munkácsi járás) férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt egy pénzváltót Beregszászban.

A rablót akár 8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. 

A közelmúltban a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint Beregszászban, a Munkácsi úton egy személy kirabolt egy pénzváltót. A helyszínen az elsőbbségi nyomozást követően a rendőrség megállapította,

hogy egy férfi betört a pénzváltóba, a széfből majdnem 600 000 hrivnya készpénzt lopott el, és ismeretlen irányban tűnt el.

A rendőrség megállapította, hogy a bűncselekményt egy 27 éves munkácsi járási férfi követte el.

Hírdetés

Kiderült, hogy a férfi gondosan felkészült a lopásra: sokáig követte a pénzváltó pénztárának munkarendjét és útvonalát, kényelmes időt választott, amikor az alkalmazott elhagyta a váltót, és néhány perc alatt behatolt a helyiségbe.

Az is ismert már, hogy a gyanúsított az ellopott készpénzzel egy VAZ-2101 típusú autóval távozott a tetthelyről. 

A rendőrség a bíróság által engedélyezett házkutatást már lefolytatta a gyanúsított lakóhelyén. A nyomozás során az egyik szobában az ágy alatt a rendőrök 5600 amerikai dollárt, zárfeloldó eszközöket és ruhákat találtak, amelyekben a támadó állítólag a bűncselekményt követett el, és amelyeket térfigyelő kamerák rögzítettek. 

Miután elegendő bizonyítékot gyűjtöttek össze a férfi lopásban való részvételéről, a rendőrség nyomozói rablás miatt hivatalosan is vádat emeltek ellene.

A gyanúsítottat 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.  


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »