Több mint 23 milliárd forinttal emelték meg a Rogánhoz tartozó titkosszolgálat büdzséjét

Több mint 23 milliárd forinttal emelték meg a Rogánhoz tartozó titkosszolgálat büdzséjét

Közelebbről meg nem nevezett informatikai és műszaki fejlesztésekre kapott jelentős többletforrásokat a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) – írták körbe a Népszava forrásai, hogy miért ugrott meg az idei, rendeleti költségvetésben kirívóan a titkos megfigyeléseket technikailag lebonyolító szolgálat büdzséje.

Az okokról nem tudni, ugyanis

arról nem hallani, hogy megemelkedett volna a nemzetbiztonsági vagy a bűnüldözői szervektől érkező, titkos megfigyelésről szóló „megrendelések” száma,

Hírdetés

inkább az előző években elhalasztott beruházások kerülhettek napirendre a „cégnél”. Arról sincs információja a Népszava forrásainak, hogy különösebben megugrott volna a szolgálat létszáma, bár az NBSZ az utóbbi időben komoly erőfeszítéseket tett friss munkaerő toborzására.

Azt a K-Monitor szúrta ki, hogy a rendeleti költségvetésben a korábban 2023-ra tervezett 54,1 milliárd forintról 77,6 milliárdra nőtt a titkos megfigyeléseket lebonyolító Nemzetbiztonsági Szakszolgálat büdzséje. Mindez úgy, hogy közben ebben a legutóbbi emelési körben a többi polgári társszolgálat – a hírszerzést végző Információs Hivatal, illetve a Nemzeti Információs Központ – büdzséje nem, valamint a belső elhárító Alkotmányvédelemé is csak 2 milliárddal nőtt.

A kiugró bővülés még inkább szemet szúró, ha azt nézzük, hogy a tavaly még Pintér Sándor belügyminiszterhez tartozó NBSZ büdzséje az eredeti, 2022-re vonatkozó előirányzat szerint még csak 26,44 milliárdos lett volna.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »