Több mint 100 ezer forint kárt okozott egy taxisnak Andersen késői leszármazottja

Több mint 100 ezer forint kárt okozott egy taxisnak Andersen késői leszármazottja

Több mint 100 ezer forint kárt okozott egy taxisnak Andersen késői leszármazottja

Mintegy 100 ezer forintot csalt ki egy férfi egy taxisofőrtől Békés megyében. A gyulai rendőrök azonosították és elfogták.

Hírdetés

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei 2019. január 28-án elfogtak és előállítottak egy csalással gyanúsítható férfit.

A 31 éves lőkösházi férfi a gyanú szerint 2019. január 17-én megkárosított egy taxisofőrt. Élettársával Békéscsabán, az egyik bevásárlóközpontnál ültek be az autójába és Kétegyházára vitették magukat. A férfi azt mondta a sofőrnek, hogy szarvasi, csak aranyat megy eladni Kétegyházára és fordulnak is vissza.

Amikor megérkeztek a településre, a férfi kiszállt az autóból, a nő a taxiban maradt. Nem sokkal később a férfi azzal ment vissza a sofőrhöz, hogy euróval akarnak neki fizetni, de nem tudja, hogy nem hamis-e az euró, adjon neki forintot. Sikerült kicsalnia a sofőrtől 90 ezer forintot, majd a pénz átvétele után megkérte a taxist, hogy vigye el az élettársát Kevermesre és hozzanak onnan egy bankjegyvizsgáló készüléket.

A férfi egy pecsétgyűrűt adott biztosítékként a taxisnak azért, hogy megnyugtassa, visszakapja majd a pénzét. A nő azonban Kevermesen kiszállt az autóból és nem ment vissza a taxihoz, a gyűrűről kiderült, hogy nem arany, a taxisofőr pedig hiába ment vissza Kétegyházára, nem találta meg az utasát. A sofőrt így a kicsalt pénz és a kifizetetlen viteldíj miatt több mint 100 ezer forint kár érte.

A 31 éves lőkösházi férfi és élettársa ellen a Gyulai Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »