Több katonát vezényeltek ki az illegális migráció miatt a Rimaszombati járásba

Több katonát vezényeltek ki az illegális migráció miatt a Rimaszombati járásba

Több katonát vezényeltek ki az illegális migráció miatt a Rimaszombati járásba Kulcsár Péter2023. 09. 27., sze – 14:28

Több katonát vezényelt ki a hadsereg az illegális migráció miatt a Rimaszombati járásba – tájékoztatta szerdán a TASR hírügynökséget Petra Kováčiková, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője. Tajti (Tachty) község és a környező települések vezetése a múlt héten kérte a katonák létszámának növelését.

Hírdetés

„A múlt héten előzetesen megvitattuk a létszám növelésének lehetőségét, és mától minden nap ötven katona teljesít szolgálatot a határtérségben a Rimaszombati Kerületi Rendőrkapitányság munkáját segítve” – mondta Kováčiková, és hozzátette, a katonák teljes létszámát az előző héthez képest tíz fővel növelték.

Csütörtökön (szeptember 21.) összeült a válságstáb Rimaszombatban, az ülésen részt vettek az önkormányzatok, az államigazgatás és a rendőrség képviselői is. A megbeszélés témája a Tajti-Cered határátkelőnél tapasztalható migrációs helyzet volt. A határ menti települések önkormányzatai a járőröző katonák számának növelését kérték, hogy korlátozni tudják a falvakban a migránsok mozgását, mert a polgármesterek elmondták, hogy a lakosok aggódnak emiatt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »