Tóba ugrott az igazoltatás elől egy néger Amerikában – most persze a fehér rendőrök a hibásak azért is, hogy nem élte túl

Megfulladt egy néger egy arizonai tóban, miközben a rendőrök a feleségével együtt igazoltatni próbálták.

A helyi média beszámolója szerint május 28-án a tempe-i Elmore gyalogoshíd közelében vita alakult ki egy házaspár két tagja között. A rendőrök kérdésére a 34 éves Sean Bickings és felesége tagadta, hogy bármiféle fizikai bántalmazás történt volna. De amikor a hatóság megpróbálta leellenőrizni, hogy van-e érvényben lévő elfogatóparancs ellenük, Bickings átmászott egy négyméteres kerítésen, és a vízbe ugrott.

Elmegyek úszni. Szabadon mehetek, igaz? – mondta a videó szerint a néger, majd belevetette magát a tóba. A felvételen hallható, ahogy az egyik rendőr azt kérdezi a másiktól, hogy szerinte meddig úszik. Azonban ennél többet nem lehet látni, ugyanis a tempe-i rendőrség nem tette közzé a teljes videót. Helyette a felvétel átiratát közölték.

Az átirat szerint a néger azt mondta a tiszteknek, hogy megfullad, akik erre azt mondták, ússzon vissza a hídhoz, és kapaszkodjon meg benne. Eközben Bickings fehér felesége könyörgött a hatóságoknak, hogy segítsenek a férjének, mire az egyik rendőr megfenyegette, hogy beülteti a rendőrautóba, ha nem nyugszik meg.

Hírdetés

Mire az egyik tiszt megpróbált egy csónakot szerezni, hogy kimentse a fuldokló négert, már késő volt: elsüllyedt a vízben és megfulladt. Holttestét órákkal később találták csak meg a tóban.

A New York Post azt írja, az esetkor intézkedő rendőröket fizetett szabadságra küldték. Azt, hogy mi történt pontosan, a scottsdale-i rendőrség közbiztonsági osztálya vizsgálja.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »