Tizenévesek jelentkezhetnek a Tudományos és Innovációs Olimpiára

A Magyar Innovációs Szövetség, 2023. november 27-én, éjfélig várja a nevezéseket a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára – jelentette a MISZ a Gondolának.

A pályázati felhívás szerint a kreatív fiatalok összesen több mint ötmillió forint jutalmat és költségtérítést kaphatnak, kvalifikálhatják magukat az Európa-, illetve a világbajnokságra, vagy eljuthatnak a Nobel-díj átadásra is. A legeredményesebb felkészítő tanárok és középiskolák szintén kiemelt támogatásban részesülnek.

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpián 14-19 éves elsősorban kreatív fiatalok indulhatnak önálló projekttel határon innen és túl. A versenyre már eddig is többen adtak be pályázatot, és nagyon sokan érdeklődnek a diákok és tanárok körében egyaránt. Fontos, hogy a végső 2023. november 27-i határidőre beadják a kidolgozandó vagy megoldandó természettudományi, matematikai, környezetvédelmi ötlet, illetve feladat legfeljebb kétoldalas vázlatát. A beadott pályázatok közül a bírálóbizottság kiválasztja a továbbjutókat, akinek 2024. április 8-ig lesz lehetőségük a projekt részletes kidolgozására, és prezentálására.

A 2023-24. évre meghirdetett OTIO első 3 helyezettje (összesen 10 pályázó) 200.000–500.000 Ft, míg a további 10-15 kiemelt dicséretes pályázó 100.000 Ft jutalomra lesz jogosult, illetve különdíjban részesül a legsikeresebb határon túli fiatal is. Az első 3 helyezett a felvételi eljárás során plusz pontban részesül a legtöbb egyetemen. Az Olimpián legeredményesebben szereplő 8-10 iskola 800.000–1 millió Ft támogatásban, a legeredményesebb tanárok 600–800 ezer Ft egyszeri elismerésben részesülnek.

Hírdetés

A három I. helyezett részt vehet a kétfordulós EU Fiatal Tudósok Versenyén, ugyanis a hazai verseny része az európai versenysorozatnak. A legjobbak további rangos nemzetközi versenyekre is eljuthatnak pl. az Egyesült Államokban megrendezendő tudományos versenyek olimpiájára (Regeneron ISEF), valamint szakmai utakon, fórumokon, kutatóheteken, akár a Nobel-díj átadási ünnepségén is részt vehetnek.

A verseny részletes felhívása a www.innovacio.hu valamint a www.otio.hu portálon olvasható. Nevezni az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia honlapján lehet a www.otio.hu/nevezes oldalon.

További információ: Pazsák Zsófia versenyigazgató: 30/955-0420 vagy Garay Tóth János, kommunikációs igazgató: 30/900-4850, e-mail: [email protected]

A Gondolához elküldött jelentést a Magyar Innovációs Szövetség részéről Dr. Pakucs János, a Szervezőbizottság elnöke jegyezte.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »