Tizenegyezer tiltakozó aláírásával döngetik a debreceni városháza kapuit akkuügyben

Tizenegyezer tiltakozó aláírásával döngetik a debreceni városháza kapuit akkuügyben

Petíciót ad át a „Debreceniek az akkumulátorgyár ellen” csapata az aHanggal együtt február 9-én.

A civil társulás tavaly ősszel indított levélküldő akciót az aHang felületén, azt követelve Papp László polgármestertől, hogy a külföldi multik helyett a helyi lakosok érdekeit képviselje és akadályozza meg a városba tervezett akkumulátorgyár megépülését.

„Az elmúlt időszak történései azonban bebizonyították, hogy a város vezetése nem hajlandó érdemben a debreceniekkel párbeszédet folytatni, a közmeghallgatások rendre botrányba fulladtak” – olvasható az aHang közleményében.

A Debreceniek az akkumulátorgyár ellen csapata és az aHang ezért úgy döntött, hogy február 9-én személyesen viszik el a több mint 11 ezer aláírást tartalmazó petíciójukat, hogy átadják a polgármesternek az üzenetüket: „ne épüljön Debrecenben kínai akkumulátorgyár!”

Az átadásra csütörtök délután fél 5-kor a régi városházánál kerül sor, ahová Papp László polgármestert is várják, sőt, mint olvasható, „kreatív ajándékkal” is készülnek.

Ezután a debreceni civilek pultokkal fognak kitelepülni, hogy további aláírásokat gyűjtsenek. Végül közösen fognak átvonulni a 6 órakor kezdődő demonstrációra, ahol a Debreceniek az akkumulátorgyár ellen csapatának képviselője is beszédet fog mondani.

Azzal, hogy a 3000 milliárd forintos és ezzel hazai rekorder kínai beruházás milyen indulatokat kavart a helyiek körében, az Infostart is foglalkozott.

Nyitókép: kynny/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »